Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. December 18. 13:54, kedd | Helyi
Forrás: infoCegléd

Bűnügyi krimi Cegléden

Bűnügyi krimi Cegléden

Az egykori kastély volt a helyszín.

Bűnügyi krimit forgattak a városban. Bűnügyi esetek terén sajnos nem kell túlságosan messzire mennünk, ez alkalommal azonban csupán egy mozifilm forgatása szolgált beszédtémául.

Cegléd utcái a napokban egy német mozifilm helyszínéül szolgáltak. A több helyszínen is forgató stábot az utolsó forgatási napon látogattuk meg, ahol a film részleteiről a producer Stephan Barth mesélt nekünk.

A produkció a régi muppetfilmek világát idézi, hiszen az élő szereplők mellett a bábok is fontos szerepet kapnak a filmben. A kifejezetten felnőtt közönségnek szóló filmet a Németországban ismert bábos, komikus, színész-énekes René Marik rendező-forgatonkönyvíró álmodta vászonra. A mozifilm a rendező többmilliós youtube letöltést megélt rövid, szintén bábos kisvideóinak történetét zárja le. A történetben kulcsfontosságú szerepet kap az egykori malom épületként szolgáló Kovács kastély, amely a filmben szereplő bábok lebontásra váró színházául szolgál, s melynek megmentésért küzdenek a karakterek. A film egy rövidke részletét a Molnár utca és az Akasztó szél környékén is rögzítették, amely egy brandenburgi falurészlet díszleteként szolgált.


A helyszín kiválasztásában úgynevezett helyszín vadászok segítettek, akik több hónapos keresgélés után bukkantak rá a különleges épületre, amely végül mindenkinek a tetszését elnyerte.

A történetnek a helyszínen kívül más magyar vonatkozása is van, hiszen a női főszereplőt a már több német produkcióban feltűnt, jelenleg is Berlinben élő Gryllus Dorka alakítja.

A film a forgatások és utómunkálatok végeztével várhatóan 2013 végén kerül majd elsősorban a német mozikba, magyarországi vetítéséről pedig a filmforgalmazók döntenek majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció