Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2016. Május 02. 07:50, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Borúsan folytatódnak május első napjai

Borúsan folytatódnak május első napjai

A következő napokban borús, sokszor esős időre kell készülni, a hétvégén várható több napsütés. A leghidegebb órákban már nem várható fagy, nappal 20 Celsius-fok körüli maximumokra kell készülni

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn legfeljebb északkeleten lehet némi szűrt napsütés. Sokfelé valószínű eső, de a Tiszántúlon lehetnek csapadékmentes területek is. A legtöbb eső a Dél-Dunántúlon várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-13 fok között, a legmagasabb 13-21 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz a legmelegebb.

Kedden is többfelé valószínű eső, záporeső, legnagyobb eséllyel az ország középső sávjában. Emellett több helyen erős, a Nyugat-Dunántúlon időnként viharos lesz a szél. A leghidegebb órákban 8-12 fok, napközben 15-21 fok lehet.

Szerdán is több helyen várható eső, zápor. A Dunántúlon több és tartósabb csapadékra és viharos szélre is készülni kell. A minimumhőmérséklet 8-12, a maximumhőmérséklet többnyire 14-20 fok között alakul, a Nyugat-Dunántúlon lesz a leghűvösebb.

Csütörtökön már csak szórványosan várható csapadék, de többfelé megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 6-12 fok lehet, napközben 17-22 fokig melegszik a levegő.

Pénteken, szombaton és vasárnap már hosszabb időre kisüthet a nap. Elsősorban a délutáni órákban viszont továbbra is készülni kell záporokra, egy-egy zivatar sem kizárt. A legalacsonyabb hőmérséklet mindhárom nap 6-11 fok között alakul. A nappali maximum pénteken 17-22, szombaton 18-22, vasárnap 19-23 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni