Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Május 23. 07:32, szerda | Helyi

Borkóstolás a pincékben - Nyitott Pince Nap

Borkóstolás a pincékben - Nyitott Pince Nap

Bárki végigkóstolhatta a Cegléd környékén készülő borokat. Sőt a hétvégi Nyitott Pince Napon találkozni lehetett a borászokkal, és a borkészítés rejtelmeibe is be lehetett tekinteni. Vasárnap kilenc borászat, illetve pince várta az

Már 11. alkalommal nyíltak meg egyszerre a Cegléd környéki pincék. Idén a Ceglédi Ipartestület is csatlakozott a pünkösdi Nyitott Pince Naphoz. A székház előtti parkolóban kézművesvásár, az udvarban pedig gyerek foglalkoztató várta az érdeklődő családokat. A felnőtteknek Ifj. Kiss Attila tartott borkóstolást, előadást. A borász arról beszélt, hogy a 2017-es év nagyon jó volt, hiszen hosszú napsütéses órák voltak és szépen be tudott érni a szőlő. Kis Attila a Kékfrankost és a Cabernet Sauvignon-t emelte ki. A különleges programon a Kemenczés Borház is megnyitotta kapuit. Kemenczés Benő borász számára a Zenit hozta a szokásos színvonalat idén is. De most különlegességnek számít az a két bor is, ami természetes maradék cukrot fog tartalmazni. Az érdeklődők a Füle Családi Borászathoz is ellátogathattak. A borász kóstolót töltött az érdeklődőknek és azt is elmondta, hogy a Cserszegi Fűszeresük lett a Vadászok Bora, valamint a borrend Zászlós Bora címét is elnyerte. Az Arany Pincébe is sokan ellátogattak. Paska László töltötte a kóstolókat a vendégeknek. A szakértő elmondta bár mindegyik borukra büszkék, kiemelné a Cserszegi Fűszerest. A Klément Borház is fogadta a látogatókat. Klément György számára az Ezerjó Kadar az egyik kedvenc, de a Cserszegi Fűszerest is kiemelte, hiszen megnyerte a Nagy Honi Borversenyt. A Molnár Családi Borászat udvarát a gyerekek birtokolták, a pincét és a teraszt pedig a felnőttek, akik finomabbnál finomabb borokat kóstolhattak. A szakember elmondta az időjárás a fehér és a rozé boraiknak kedvezett. A Rajnai Rizling és a Chardonney kimagasló volt - mint mondta. De az új házasításuk a Nimród is nagyon jól sikerült. A Fekete Pince is fogadta az érdeklődőket. A borász arról beszélt, hogy a vendégek kedvence a saját termésű Furmintból készült édes jégbor. A szakértők pedig leginkább a Sauvignon Gran-t kedvelik. Az Aranyhegyi Pincészetben már egészen emelkedett volt a hangulat. Egy kecskeméti néptánc csoport tagjai táncra perdültek a pincében.

Hamarné Neuhauser Ágnes: - Lovaskocsival érkeztünk, nagyon hangulatos az egész és úgy látom, hogy mindenütt nagyon jól fel vannak készülve erre a rendezvényre. A borokkal is meg vagyok elégedve hatféle bort kóstoltunk, nagyon jó minőségűek.

Egy másik vendég Nagykőrösről érkezett. Farkas Gábor már évek óta részt vesz a Nyitott Pince Napon.

Farkas Gábor: - Körülbelül egy olyan 5-6 éve nem mindig jövünk ki Ceglédbercelre, de egyre jobban meg van szervezve, jó az, hogy van busz is. A borok finomak, jól érezzük magunkat.

Arany Zsolt borász a Pince Szövetkezet nevében arról beszélt, hogy az idei évben a Cserszegi Fűszeresre a legbüszkébbek, hiszen a Város Bora lett. Ceglédbercelen a Megyeri Fivérek Borkápolnájába is várták a vendégeket. A pincészet a Majális elnevezésű Kékfrankos rozéjára és az 1949-es szőlőültetvényről származó olasz szőlőfajtából készült borára a legbüszkébb. A városközpont és a pincék között óránként jártak a buszok, ezzel is segítve az érdeklődők továbbjutását helyről-helyre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció