Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Január 18. 17:08, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Biztosított az ország földgázellátása

Biztosított az ország földgázellátása

A hazai tárolókban elhelyezett földgázkészlet 2,7 milliárd köbméter volt január 15-én, az ország téli földgázellátását a tárolói készletek, a folyamatos földgázimport és a hazai kitermelés együttesen biztosítják

– közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az enyhe időjárás miatt tavaly októberben és novemberben az átlagos országos földgázfelhasználás alacsonyabb volt, mint az előző évek azonos időszakában.

Decemberben megnőtt a kitárolt földgáz mennyisége. December 16. és 21. között az alacsony napi középhőmérséklet miatt emelkedett az országos felhasználás, a december 19-i csúcsnapon a 65 millió köbmétert is meghaladta. A decemberi napi átlagfogyasztás csaknem 7 százalékkal volt magasabb az előző évinél, a hónap utolsó napjaiban azonban az átlagfogyasztás visszaesett.

Az energiaszolgáltatóktól kapott információk alapján a hivatal már korábban megállapította, hogy az ország 2018/2019. évi téli földgáz- és villamosenergia-ellátása biztosított.

A MEKH jelezte: a lakossági fogyasztók biztonságos ellátása érdekében a tárolókban az elmúlt tíz év legmagasabb téli gázfogyasztásának legalább 60 százalékának megfelelő mennyiségű földgázt kell elhelyezni.

Címkék: fűtés, gáz, gázellátás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.