Hírek
2012. Szeptember 18. 10:24, kedd |
Helyi
Forrás: Ceglédinfó
Bemutatkozott a Ceglédi kistérség
Szeptember 13-án a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) fővárosi székházában tartották a Cegléd város és kistérsége bemutatkozik című szakmai rendezvényt.
Szeptember 13-án a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) fővárosi székházában tartották a Cegléd város és kistérsége bemutatkozik című szakmai rendezvényt. Az eseményre a MÚOSZ Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztálya (TGSZ) invitálta az újságírókat, és 28 szerkesztőség 31 munkatársa eleget is tett a meghívásnak.
A vendégeket dr. Elek Lenke, a TGSZ elnöke köszöntötte, majd Földi László polgármester, országgyűlési képviselő, a Ceglédi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke tartott rövid ismertetőt. Elmondta, hogy a rendezvény ötlete Kőhalmi Dezsőtől származik, aki a TGSZ vezetőségi tagja.
Ezután 11 előadásban ismerhettük meg a térség nevezetességeit. A ceglédi múzeumokat Reznák Erzsébet, a Kossuth Múzeum igazgatója mutatta be.
Tóth Ádám szóvivő az abonyi magánállatkertet ismertette.
A Ceglédberceli Német Nemzetiségi Ifjúsági egyesületről és a község életéről Polónyi Péter elnökhelyettes adott tájékoztatót.
Bognár István a Bognár Gokart Parkról egy videofilm segítségével számolt be.
A Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont szolgáltatásait Györgyfi Ildikó mutatta be.
Zsámberger Szilviától megtudtuk, hogyan született a Gyümölcskosár nevű vállalkozás, amely házi készítésű lekvárokat, szörpöket kínál az ínyenceknek.
Füle Ferencné kistermelő pedig a csíramálé-készítés titkaiba avatott be minket.
A Bolyhos ágyaspálinkával Jónás József marketing vezető ismertette meg a hallgatóságot.
A ceglédi kistérség borairól Klément György hegybíró beszélt.A ceglédi laska bemutatása Imregi Tibor feladata volt.
Végzetül a Békebeli Cukrászat szakmai vezetője, Lajos Attila mutatta be az édességek ceglédi fellegvárát.
Hosszan lehet ugyan beszélni az ételekről, italokról, de azokat megismerni csak kóstolás útján lehetséges. Erre is nyílt lehetőség, amikor az előadások zárásaként a gasztronómiai szakújságírók megízlelhették a csíramálét, a süteményeket, a ceglédi laskát, a házi lekvárokat, és mindezeket leöblíthették ágyaspálinkával, Klément-féle borokkal.
Forrás: www.cegledinfo.hu