Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 03. 16:52, hétfő | Helyi
Forrás: infoCegléd

Becsengettek

Becsengettek

A legrosszabb leckehiány magyarázatok

Véget ért a csaknem két és fél hónapos vakáció, ma reggel nyolc órakor becsengettek az ország valamennyi közoktatási intézményeiben és megkezdődött a tanítás.

Az oktatási államtitkárságnak az MTI kérésére összeállított tájékoztatása szerint szeptemberben a közoktatásban 1 millió 295 ezer 800 diák kezdte meg a tanévet, ami jócskán alulmarad a tavalyi tanévkezdés adataihoz képest.

A szeptember 3-án induló tanévben a tanítási napok száma 182, a nappali oktatás munkarendje szerint működő középiskolákban és szakiskolákban 181. Az őszi szünet 2012. október 29-től november 4-ig tart, a téli szünet 2012. december 27-től 2013. január 2-ig, a tavaszi szünet 2013. március 28-tól április 2-ig. A tanítási szünetek időtartamának meghatározásakor minden esetben a nemzeti köznevelésről szóló törvény által elrendelt minimálisan hat egybefüggő naptári nap biztosított. Az utolsó tanítási nap 2013. június 14-e, péntek.

Tehát már csak 315 napot kell aludni a következő nyári szünetig!

Addig is jöjjön egy kis kitekintés - A legrosszabb leckehiány magyarázatok:

Halottnak nyilvánítás, vulkánkitörés, polgárháború - egyebek közt ilyesmikkel magyarázzák brit egyetemisták, hogy miért nem készültek el határidőre dolgozatukkal.

John Curry egyetemi tanár 14 évnyi gyűjtéséből tett közzé szélsőséges csokornyit a brit Metro újság. Curry szerint az olyan magyarázkodás, miszerint a kutya megette a leckét, már a múlté, a diákok egyre meghökkentőbb eseményeket ötlenek ki. Akadt, aki azt hazudta, hogy tévedésből letartóztatták, mert kínai kémnek hitték. Egy másik hallgató azzal hozakodott elő, hogy az indiai kormány halottnak nyilvánította és megpróbálta lefoglalni brit otthonát. A diák halotti bizonyítvánnyal még igazolta is állítása első felét.

Egy harmadik diák - a legelképesztőbb magyarázatkategóriából - azzal indokolta leckéje hiányát, hogy meghalt kedvenc számítógépes játékának, a World of Warcraftnak a hőse, és emiatt annyira elkeseredett, hogy képtelen volt gondolkodni.

Egy negyedik hallgató szellemes kifogással állt elő: azt mondta, hogy kísértet akadályozta meg a leckeírásban. "Elfogadtam a magyarázatát, mert a diák szentül meg volt győződve arról, hogy valóban kísértetet látott" - idézte a lap Curryt.

"Valójában rokonszenvesebb számomra, ha valaki becsületesen megmondja, nem végezte el a házi feladatát. Ez azonban ritka, eddig csak egyszer fordult elő" - jegyezte meg 14 évnyi tapasztalatait összegezve John Curry, aki a Bathi Egyetemen okítja informatikára a hallgatókat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció