Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Október 03. 18:35, szerda | Helyi
Forrás: szoljon

Az újszilvási vasember

Az újszilvási vasember

Átment rajta saját traktorja, mégis túlélte.

Már vasemberként emlegetik az újszilvási, hatvannégy éves Tóth Józsefet. Van is benne valami, hiszen egy súlyos baleset után túlélte a halálát, míg tavaly ősszel a saját traktorja ment át rajta- írja a Jász-Nagykun-Szolnok megyei szoljon.hu internetes oldalán.

A ma már rokkantnyugdíjas „vasember” a 90-es években már túlélt egy komolyabb autóbalesetet, tavaly ősszel pedig, a házuk hátsó udvarán saját traktorja ment át rajta. Mint meséli, előző nap lefulladt a traktor, s úgy gondolta, rendben, majd másnap onnan indul el vele. Aznap reggel elég hűvös volt, mínusz egy-két fok.

– Szóltam a feleségemnek, üljön már be a traktorba, aztán kinyomta kuplungot, én pedig kívülről hidegindítóztam. Ám amikor benyomta a kapcsolót, a traktor egyből elindult, mivel harmadik sebességben volt. Ideges is voltam, mert már ott kellett volna lennem, ahova dolgozni indultam volna a géppel, és bizony elfelejtettem, hogy sebességben maradt. Ellökött a jobb oldalon a nagy traktorkerék, majd rám jött é keresztülment rajtam. Az asszony, ahogy ezt meglátta, és érzete, hogy billen egyet a traktor, ijedtében kiugrott a gépből menet közben. Úgy esett, hogy a jobb bokája fölött nyílt törése lett, de nagyon csúnya, szinte csak a bőr tartotta a lábát, úgy húzta maga után, mint kutya a koloncot. A traktor meg a kerítésen keresztülment, neki egy szalmakazalnak, és akkor fulladt le.

Tóth József mutatja: a kulcscsontja még most is el van törve, több helyen eltört több más csontja is, a szeméremcsontját is megrepesztette a hatalmas súly, a jobb lábáról letaposta a saroknál a bőrt, belső vérzése volt. Két mentővel vitték be őket a kórházba.

A korábban a ceglédi hordógyárban is dolgozó férfit a balesetet követően csak gyógyszeresen kezelték. Feleségét azonban azóta is kezelik a kecskeméti kórházban.

– Gondolhatnák, ezután nem nagyon vagyok kibékülve sok mindennel. Pedig nem: amúgy elvagyok az élettel, nincs vele semmi bajom – mondja botjára támaszkodva a kapuhoz kísérve búcsúzáskor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció