Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 11. 14:07, kedd | Helyi
Forrás: infoCegléd

Az ORFK elismerte, a jobbik lemondatná a ceglédi rendőrkapitányt

Az ORFK elismerte, a jobbik lemondatná a ceglédi rendőrkapitányt

Nyilvánosságra hozták a rendőri jelentést.

Törvényes, szakszerű és határozott volt a rendőri intézkedés a ceglédi konfliktus kezelésénél az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) tényfeltáró vizsgálata szerint, amelyet Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője ismertetett hétfőn Budapesten.

A Hatala József országos rendőrfőkapitány által augusztus 22-én elrendelt tényfeltáró vizsgálat eredménye szerint a rendőrség "kimondottan jól kezelte a kialakult konfliktust", ennek köszönhetően nem történt atrocitás, összetűzés, "illetve megakadályozták a további jogsértések elkövetését" - mondta a sajtótájékoztatóján a szóvivő.

Beszámolt arról is, hogy a vizsgálattól függetlenül a Cegléden elkövetett jogsértések megalapozott gyanúja miatt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) két nyomozást rendelt el: egyet visszaélés lőfegyverrel, lőszerrel bűntette miatt, egy másikat pedig csoportosan, fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt. Még egyik ügyben sincsen gyanúsított, ugyanakkor az utóbbival kapcsolatban a PMRFK már 40 embert hallgatott ki tanúként - emelte ki Garamvölgyi László.

Hozzáfűzte: a ceglédi rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés bűntette miatt rendelt el nyomozást, hétfőn gyanúsítottként hallgattak ki egy embert.

A szóvivő azt is elmondta, hogy amíg szükséges és indokolt, addig részben a PMRFK, részben a Készenléti Rendőrség munkatársai rendszeresen járőröznek Cegléden és a térségben, tehát a rendőrség a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a terület közbiztonságára.

A rendőrség honlapjára hétfőn feltett közlemény szerint a vizsgálati jelentés megállapította, hogy augusztus 19-én, ceglédi intézkedéssorozata során "a rendőrség megelőzte a jogsértő cselekményeket". Mint írták, a rendőrség reagálásának eredményeként a településen összetűzés, személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett. A police.hu-n az is olvasható, hogy az országos rendőrfőkapitány hétfőn elfogadta a vizsgálati jelentést.

A Jobbik azonnali lemondásra szólítja fel a ceglédi rendőrfőkapitányt a Pest megyei településen augusztus végén kialakult konfliktus kezelése miatt és az ellenzéki párt nem ért egyet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) tényfeltáró vizsgálatának megállapításaival - jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Korondi Miklós.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció