Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Július 06. 18:54, péntek | Helyi
Forrás: infoCegléd

Az igazán kerek popsi titka

Az igazán kerek popsi titka

Statisztikák szerint a mellek mellett a formás fenék az egyik legvonzóbb női jelenség a férfiak számára. A bikini szezon beköszöntével mindenki igyekszik a lehető legjobb formáját nyújtani.

Megkértünk egy témában illetékes szakértőt, Hegedűs Ildikót, a Fit For You Fitness vezetőjét, hogy segítsen megfejteni, vagy legalább is közelebb vinni a tökéletesen kerek popsi titkához.

Mitől szép egy fenék? Az izomzat kidolgozottsága, vagy az adott forma számít igazán?

A szépség elég szubjektív fogalom. Napjainkban sajnos túlzott mértékben előtérbe került a testiség, amire a média is nagymértékben rányomja a bélyegét. Olyan valótlan ideálokat állítanak a nők elé, amiknek követése hatalmas terhetek ró a külvilágnak megfelelni vágyó nőkre. Ennek ellenére a legtöbb nő igyekszik megfelelni ezeknek az elvárásoknak.


Férfi szemmel ugyan nem láthatjuk magunkat, de bizony köztudott tény, hogy a női fenék az elsők között van azon a bizonyos listán, ami szerint az erősebbik nem képviselői „elbírálnak” minket.

És, hogy mégis mitől szép egy fenék? Napjainkban kifejezetten a kidolgozott, kerek és gömbölyded, popsik azok, amik a legtöbb elvárásnak megfelelnek.

Hogyan kezdjük el a popsi kerekítés? Mik az első lépések és melyek a leghatékonyabb gyakorlatok?

Kifejezetten súlyzós gyakorlatokat javaslok, folyamatosan és fokozottan növekvő terheléssel. Ezek azok, amikre az izomzat reagálni képes. Gyakorlatok közül a guggolós, és főleg a kitöréses gyakorlatokat ajánlom, amik egyetlen női edzéstervből sem hiányozhatnak. A terhelés nélküli lábemelgetések sajnos nem hozzák meg a várt sikert, súlyterhelés nélkül ugyanis nem tudjuk az izomzatot formálni.


Milyen időközönként érdemes rádolgozni?

Ez elsősorban edzésmódszertani kérdés. Attól függ, hogy az edzésnek melyik fázisában járunk. Aki már nem kezdő, és hatalmas súlyokkal dolgozik, annak heti egy edzés is elég lehet. Kemény intenzív, súlyzós gyakorlatokból ugyanis ennyi is elég. A kezdőknek azonban legalább heti 2 alkalom az ajánlott. A ritkább, de intenzívebb edzés súlyokkal sokkal hatékonyabb.

Elegendő csak fenékre edzeni?

Természetesen nem. Mindenképpen a teljes testet eddzük. Nyilvánvalóan akkor van harmóniában egy test, ha a fenék kidolgozottsága mellett a felső testi izmai is szépen dominálnak. Azt gondolom, hogy az összkép sokkal fontosabb, mint egy-egy testrész milyensége.

A táplálkozás mennyire befolyásolja domborulataink helyzetét? Mik azok a tipikus „popsiterhelő” ételek?

Abszolút. A táplálkozás és a mozgás szorosan összefügg. A leghatékonyabb edzésterv sem hozza meg a várt sikert, ha mellette az étrend nem megfelelő. A megfelelő táplálkozás megtartása ugyanolyan fontos, mint egy-egy gyakorlat helyes elvégzése. Ne essünk abba a hibába, hogy az elvégzett edzéstől megnyugodott lelkiismeretünk mellett, megfáradt testünket helytelen táplálkozással „kárpótoljuk”. Amennyire csak lehet, kerüljük a gyors ételeket, a túl sok cukrot és cukrozott üdítőket és a mértéktelen szénhidrátbevitelt.

Ahogy arcunk formája, úgy fenekünk formája is alkatonként változó. Lehet az lapos, vagy teltebb. Genetikai adottságainktól függetlenül bárki érhet el látványos eredményt?

Genetikailag és alkatilag nagyon meghatározott az, hogy kinek milyen a popsija, ill. hogy az milyen lehet. Nagyon sokféle popsiforma létezik, és magának az izomzatnak az elhelyezkedése, valamint a kötőszövet állaga is felel azért, hogy kinek milyen a popsiformája. Itt nem a méret a lényeg. Egy kisebb fenék is lehet lazább, puhább a terjedelemben nagyobb, viszont keményebb, izmosabb fenékhez képpest. Mindemellett a női testnek genetikailag van egy szükségszerű testzsír százaléka, és az, hogy ez a kis szükségszerű „zsír” kinek hol helyezkedik el, ez szintén nagyon befolyásolhatja a popsi formáját.


Kb. mennyi idő alatt érhetünk el látványos eredményt?

Ez a legnehezebb kérdés. Alkati kérdés, hogy kinek hogy reagál az izomzata. Az azonban biztos, hogy az elszánt, kitartó munka, tudatos táplálkozással, és személyre szabott edzéstervvel biztos, hogy néhány hónapon belül nagyon látványosan képes formálni izomzatunkat.


Újonnan indított popsi szépségversenyünk szintén a gyengébbik nem egyik legszebb izomcsoportját helyezi fókuszba és hívja meg a nyár legizgalmasabbnak ígérkező versenyére.

A versenyre anonim módon (név nélkül) is lehet jelentkezni, sokáig várakozni azonban nem érdemes!

A versenyünkre jelentkezett első 10 versenyző 3 db páros belépőjegyet nyer a Jazz Cafe bármelyik júliusi bulijára, ill. 1 db Latin és Koktélfesztivál belépővel is gazdagodik a Ceglédi Aquacentrum jóvoltából.

Versenyünkre a Ceglédi Aqua Centrum által megrendezett Latin és Koktélfesztiválon (2012. július 14.) is lehet majd jelentkezni, ahol a lányokról egy hűsítő koktél elfogyasztását követően profi fotós készít majd képeket, melyekkel nevezhetnek versenyünkre, ill. a már korábban jelentkezettek, de a fesztiválon is részt vevők fotóit igény szerint lecseréljük az ott készített képekre.

Ne habozz, mert csodás nyeremények várnak rád!

Emlékeztetőül:

A város legkerekebb popsijának tulajdonosa közel 200.000 Ft értékű ajándékcsomaggal gazdagodik majd.

Valamint a szavazatok szerinti három különdíjas is értékes nyereményeket kap.

Kukkants bele a nyereménylistába!


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció