Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Október 10. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Átadták az elefánt parkot a veszprémi állatkertben

Átadták az elefánt parkot a veszprémi állatkertben

Átadták a veszprémi állatkert fejlesztésének egyik legjelentősebb elemét, az elefánt parkot. A három ormányosnak otthont adó létesítmény átadóünnepségén, csütörtökön Navracsics Tibor fideszes országgyűlési képviselő nemzetközi szinten is jelentősnek nevezte a fejlesztést.

A politikus azt mondta, a megújult állatkert hírét viszi Veszprémnek, nemcsak az országban, hanem nemzetközi szinten is, és a veszprémi vadaspark megújulása további fejlődést generál a városban. Navracsics Tibor kifejtette, hogy a fejlesztés nyomán megjelenő 'kultúrtáj' a városban élők hasznára válik, az állatkertben megjelenő oktatóközpont pedig az itt élő diákoknak lehetőséget ad arra, hogy találkozzanak a legkülönfélébb állatokkal és szakemberek tolmácsolásában ismerkedjenek meg velük. A veszprémi állatkert a lakosságszámhoz viszonyítva az ország leglátogatottabb vadasparkja, amely a fejlesztés nyomán a nemzetközi rangsorban is előkelő helyre került – fogalmazott a politikus.

Molnár Tamás, a Közép-Dunántúli Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője elmondta, hogy a veszprémi állatkert eddigi legnagyobb szabású, mintegy 1,2 milliárd forint értékű fejlesztéssorozata 2014 tavaszán kezdődött, az uniós támogatás összege 481 millió forint, melyet 719 millió forint kormányzati támogatás egészít ki. A hat projektelemből álló beruházás várhatóan 2015 tavaszára készül el.

Porga Gyula polgármester beszélt a térség más településeivel való együttműködés jelentőségéről is, amely a mostani fejlesztés esetében is kézzelfogható volt véleménye szerint.

Török László, az állatkert igazgatója elmondta, hogy a fejlesztéssel az 56 esztendős vadasparkban régi álom válik valóra, hiszen végre ismét élnek elefántok Veszprémben. Nuka, Dinkar és Félix, az elefánt park Észak-Németországból a közelmúltban érkezett 4 esztendős kiselefántjai máris megszokták új otthonukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország