Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. December 10. 12:23, hétfő | Helyi
Forrás: infoCegléd

Aranyat érő rozé

Aranyat érő rozé

A Kökény és Fia Családi Borászat két rozé bora is aranyat ér.

A hagyományoknak megfelelően immár tizennegyedik alkalommal került megrendezésre az Országos Rozé Borverseny. A verseny érdekessége, hogy december 6.-án Miklós napján, Kunszentmiklóson kizárólag Miklós borászok bírálnak. Az idén 5 bizottságban 46-46 bor került megmérettetésre Dr. Kállay Miklós professzor, a Budapesti Corvinus Egyetem Szőlészeti és Borászati Intézet Igazgatója, tanszékvezető egyetemi tanár elnökletével.

Összesen 231 borminta volt 143 borászattól. Ennyi borászat egy borversenyre tudomásunk szerint Magyarországon még sosem nevezett. Hazánk minden tájáról érkezett 217 rozébor mellet 1 kékszőlőből készült fehér bor (Blanc de Noirs), 9 sillerbor, 3 rozé gyöngyözőbor és 2 rozépezsgő került megmérettetésre.

Összesen 37 aranyérem született, mely a kiváló évjárat és szakmai munka bizonyítéka.

Ezen a neves megmérettetésen a Kökény és Fia Családi Borászat két rozé borát is a legjobbak közé választották, aminek köszönhetően újabb két aranyéremmel büszkélkedhet a pincészet.

A csapadékszegény és meleg nyár következtében tüzesebbek a rozék, kissé mélyebb színek, de csodálatos illat és zamatgazdagság jellemezte a borokat, a hozzáértő szakmai munkának és az utóbbi évek műszaki fejlesztéseinek köszönhetően. Az alacsony hőmérsékleten történő erjesztés következtében megmaradtak az elsődleges szőlő illatok. Az erjedési széndioxid egy része lekötődik a borban, melyet gondos kezeléssel megőriztek, mely a bor üdeségét, frissességét kiemelte.

Részletes eredménylista a www.rozebor.hu és a http://kunsagiborvidek.hu/ honlapokon található.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció