Városlista
2017. július 29, szombat - Márta

Hírek

2017. Július 12. 13:43, szerda | Helyi
Forrás: Celgédinfo

Ádám két világcsúcsot is futott

Ádám két világcsúcsot is futott

Világbajnok lett a ceglédi veseátültetett sportoló, Velkey-Guth Ádám

Két világcsúcsot futott Velkey-Guth Ádám a Szervátültetettek Világbajnokságán - Hazaért a Magyar Szervátültetett Válogatott a Szervátültetettek Világbajnokságáról, ahol 52 ország 2300 szervátültetett sportolója mérkőztek meg egymással.

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége 52 sportolóval vett részt a Szervátültetettek Világbajnokságságán, ahol 10 sportágban versenyeztek a sportolók: 18 aranyérmet, 23 ezüstérmet és 35 bronzérmet szereztek asztalitenisz, atlétika, bowling, darts, petanque, röplabda, squash, tenisz, tollaslabda és úszás sportágakban, ezzel az országos összesített versenyében a 9. helyen végzett a magyar csapat.

A válogatott tagjai közül 15-en a Trappancs Egyesület fiatal sportolói: hat gyerek és 9 fiatal versenyzett Malagában az asztalitenisz, atlétika, bowling, röplabda, tenisz, tollaslabda és úszás versenyeken.

Ők 15-en, 9 aranyéremmel, 12 ezüstéremmel és 16 bronzéremmel járultak hozzá a magyar csapat sikereihez.

Velkey-Guth Ádám - a Trappancs Egyesület ceglédi versenyzője - 10 éve veseátültetett.

A betegsége előtt és alatt is sportolt, de komolyabban csak a sikeres szervátültetés után kezdett el foglalkozni először a crossfittel, később az atlétikával. Felkészítő edzője Szolnokon Ecseki Dániel, aki edzői tevékenysége mellett rendszeresen együtt versenyez tanítványaival.

Ádám erre a világbajnokságra azzal a határozott céllal ment, hogy megvédi a két évvel ezelőtt megszerzett világbajnoki címeit: megtette. Nem is akárhogy: 100 méteren és 200 méteren is új világcsúcsot állított be a Szervátültetettek Világbajnokságán, ezenkívül súlylökésben is szerzett egy aranyérmet, emellett gerelyhajításban és kislabdahajításban is bronzérmet szerzett. Mindkét futóváltó tagja volt: 4x100 méteren és 4x400 méteren is sikerült felfutniuk a dobogó második fokára.

Ádám mérlege így a Szervátültetettek Világbajnokságán: 3 aranyérem, 2 ezüstérem és 2 bronzérem.

fotó: facebook.com

#velkeyguthádám #hajracegled

Ezek érdekelhetnek még

2017. Július 28. 14:47, péntek | Helyi

Ötödik helyen zártak a lányok

A magyar női vízilabda-válogatott az ötödik helyen végzett a budapesti vizes világbajnokságon, miután a pénteki helyosztón 10-8-ra legyőzte az olasz együttest.

2017. Július 27. 12:24, csütörtök | Helyi

Hamarosan kezdődik a Szabadság tér felújításának első üteme

Szerdán a Szabadság tér felújításának első üteméről tartottak egyeztetést a Városháza Kistanácstermében.

2017. Július 27. 12:16, csütörtök | Helyi

Újabb pályázaton nyert a város

Belterületi út felújítására nyert támogatást a város.

2017. Július 27. 09:52, csütörtök | Helyi

Vasárnap kezdenek a fiúk!

Sajtótájékoztatón mutatkozott be az új csapatösszeállítás