Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Augusztus 18. 12:05, kedd | Helyi sport
Forrás: Cegléd TV

Ádám esküt tett

Ádám esküt tett

Augusztus 20-án indul Argentínába

Esküt tettek a szervátültetettek Világjátékára utazó magyar sportolók. Köztük van a ceglédi atléta, Velkey Ádám is. Hét számban is megméretteti magát Argentínában. Pedig nemrég tért haza egy másik rangos versenyről. A Newcastle-ben megrendezett British Transplant Games-en négy egyéni számban indult és mind a négyszer a dobogó legfelső fokára állhatott.

Both András volt az ünnepélyes eskütétel műsorvezetője, nem is véletlen, hiszen ő maga is szervátültetésnek köszönheti az életét. A sportolók Argentínába indulnak hamarosan, ott rendezik meg a Szervátültetettek Világjátékát. A magyar szervátültetett válogatottba 26 sportoló kvalifikálta magát sikerrel.

„A felnőtt versenyzők körében idén nagy volt a verseny a csoportba kerülését. Sajnos jónéhányan itthon maradnak, azok közül, akik éremesélyesként indulhattak volna. Ebben a helyzetben még nagyobb elismerés a válogatott keret tagjának leni. Biztos vagyok benne, hogy ezt a felelősséget Ti is érzitek. És mindent megtesztek a győzelemért.” – mondta el Berente Judit, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnöke.

A világjátékokon 60 ország 1500 sportolója vesz majd részt, a magyarok nyolc sportágban - asztaliteniszben, atlétikában, bowlingban, petanque-ban, teniszben, tollaslabdában, úszásban és röplabdában - 31 versenyzővel és tíz kísérővel képviseltetik magukat. Magyarország a szervátültetettek világjátékán 1999 óta mindig az első öt között végzett a nemzetek pontversenyében.

„Azt kívánom, hogy az a néhány nap, amit még itthon töltenek a felkészülésükben azt a néhány mm-et dkg-ot cm-ért, mindent ami ahhoz szükségeltetik, hogy a lehető legsikeresebbek legyenek, ezt tegye hozzá. Kívánok mindannyiknak sikeres utat, nagyszerű versenyeket.” – fogalmazott Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

A versenyzők között van tehát a kiváló ceglédi atléta, Velkey Ádám is, aki nem is kevés feladatra, megmérettetésre vállalkozott. „Hogyha minden jól megy, akkor hét számban fogok indulni, 100 m, 200 m súlylökés, gerelyhajítás, kislabda dobás illetve 4x100 méteres váltó és a 4x 400 méteres férfi váltó. Hogyha nem jön közbe olyasmi, hogy lesérülök, meghúzom magam, vagy bármi kellemetlenség, amire nem számítok.” – mondta el Velkey Ádám atléta.

A magyar delegáció augusztus 20-án délután indul Argentínába.

forrás: CTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem