Hírek
2012. December 08. 00:00, szombat |
Helyi
Forrás: infoCegléd
A nyolcadik ablak
Ma egy kis karcsonyi ízelítőt hoztunk.
A lekváros pötty (vagy más néven huszárcsók) nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető sütemény. Éppen ezért, akár még az utolsó pillanatban is megsüthetjük. Kiadós, mégis könnyű, igazi falni való édesség.
Hozzávalók:
- 14 dkg vaj
- 7 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
- 21 dkg liszt
- 1 (bio) citrom reszelt héja
- lekvár
Elkészítés:
1. A hozzávalókból – hideg vaj felhasználásával – tésztát gyúrunk. Pár órára hűtőszekrénybe rakjuk.
2. A tésztából kézzel egyforma apró golyókat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A golyók közepébe fakanál nyelével lyukat nyomunk, amelyet kiskanál segítségével lekvárral megtöltünk.
3. 170 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
A lekváros pötty praktikus sütemény, amely dobozban, hűvös helyen sokáig eláll.
Jó étvágyat!