Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Június 18. 14:49, hétfő | Belföld
Forrás: mti

A magyarok szerint Németország nyeri a világbajnokságot

A magyarok szerint Németország nyeri a világbajnokságot

A Kutatópont reprezentatív felméréséből kiderült: a magyarok közel fele tervezi azt, hogy figyelemmel követi a 2018-as labdarúgó világbajnokságot.

A vb eseményeit nyomon követők leginkább a németek végső győzelmével számolnak (21%).

A Kutatópont reprezentatív felmérésében 1000 főt kérdeztek meg a 2018-as labdarúgó világbajnoksággal kapcsolatban. A kutatásból kiderült, hogy a megkérdezettek nagyjából fele-fele arányban oszlanak meg abban a tekintetben, hogy érdeklődnek-e a labdarúgó világbajnokság iránt, vagy az közömbös számukra.
A lakosság 58 százaléka tudja azt, hogy a 2018-as labdarúgó világbajnokságot Oroszország rendezi, és közel minden második megkérdezett követi majd a világbajnokság eseményeit (46%).

Székely Levente a Kutatópont kutatási igazgatója elmondta: „A válaszadók túlnyomó többsége társaságban, és saját vagy ismerősei otthonában fogja megtekinteni a világbajnokság mérkőzéseit, de minden tizedik közülük vendéglátóhelyen is tervez közösségi meccsnézést.”

A kutatás során a válaszadók megnevezhették kedvenc csapatukat a világbajnokságról és azt is, hogy szerintük melyik válogatott nyeri majd a kupát. A legnépszerűbbnek a német és a spanyol válogatott bizonyult, a világbajnokság iránt érdeklődők 17, illetve 15 százaléka nekik szorít majd a mérkőzéseken. A németek és a spanyolok nem csak a legnépszerűbbek, de a végső győzelemre is őket tartják legesélyesebbnek (21, illetve 16%), bár a brazilok győzelmével is 15 százalék számol.

A labdarúgó világbajnokság elsősorban a férfiakat mozgatja meg, háromból két férfi követni fogja az eseményeket. A nők körében ez pont fordítva van: két távolmaradóra jut egy, aki nézni fogja a meccseket, szinte kizárólag társaságban. „De más különbség is van férfiak és nők között: A férfiak közel kétszer akkora arányban számítanak a németek győzelmére, mint a nők (26 vs. 14%) és Brazíliát is esélyesebbnek látják (19 vs. 8%). Ezzel szemben a nők elsősorban spanyol sikert várnak (19 vs. 15%). Mindez azonban nem jelenti azt is, hogy szurkolásban is ekkora különbség lenne, nagyon hasonló arányban szurkolnak például a németeknek (18, illetve 16%) a két nem képviselői” – értékelte a kutatás eredményeit Székely Levente.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.