Városlista
2019. február 21, csütörtök - Eleonóra

Hírek

2019. Január 21. 15:00, hétfő | PR

A hormonmentes fogamzásgátlásról röviden

A hormonmentes fogamzásgátlásról röviden

A fogamzásgátlás mindig egy központi kérdés, ha szexre kerül a sor. Van, aki ragaszkodik ahhoz, hogy ő biztosítsa saját maga számára a tökéletes biztonságot, míg mások a partnerre bízzák a védekezés lebonyolítását. Mindkét opció megfelelő, ha ésszel használjuk a fogamzásgátló eszközöket.

Hormontartalmú fogamzásgátló eszközök

Fogamzásgátló eszközök között is vannak olyanok, amik hormont tartalmaznak, míg vannak azok, amik hormonmentesek és így bárki használhatja őket.
A hormontartalmú darabok közé tartozik a fogamzásgátló tabletta, a mini pill, az injekció, valamint a hormontartalmú spirál. Ezek általában személyre szóló eszközök, hiszen a gyógyszer vényköteles, a spirált szakorvos helyezi fel, nem beszélve az injekcióról, amihez szintén el kell látogatnunk a nőgyógyászhoz.

Ennek ellenére nem minden nő szervezete bírja az ilyen eszközöket, mivel a bennük lévő hormon erőteljesen megkeveri a hormonháztartásukat. Éppen ezért mindenképp kell, hogy legyenek hormonmentes alternatívák is, hiszen a védekezés mindenkinek az érdeke.

Hormonmentes fogamzásgátló eszközök

Az első és legalapvetőbb hormonmentes fogamzásgátló eszköz a gumi óvszer. Bár sokan ódzkodnak tőle, mégis a legbiztonságosabb módja annak, hogy elkerüljük a nem kívánt terhességet és a nemi betegségeket. Nincs más, ami ennyire teljeskörűen védene mindkét dolog ellen, jelen esetben lényegtelen, hogy férfi, illetve női óvszerről van-e szó. Mert igen, létezik női óvszer is. Széles körben ismert kifogás, hogy azért nem használják egyesek, mert allergiásak a latexre. Ez mára már idejétmúlt beidegződés, mivel számos olyan óvszert gyártanak, amit azok is használhatnak, akik nem bírják a fenti anyagot.

A pesszárium is véd a teherbeeséstől, és a hatásmechanizmusa is hasonló, mint az óvszeré, de abban különböznek, hogy a fertőzéseket nem tudjuk elkerülni a segítségével. Ha elég ügyesen és pontosan helyezzük fel, akkor elég jó az esély a védelemre, de ha ezt még fokozni szeretnénk, akkor érdemes bevetni a spermicid géleket. Ezeket csak fel kell helyezni a hüvelybe és így majdnem 100 %-os a védelem.

A hormonmentes spirálokat nem mindenki szereti, mivel egy idegen test kerül felhelyezésre a hüvelybe és tart fenn steril gyulladást, de ettől függetlenül nagyon hatékony hormonmentes fogamzásgátló eszköz a terhesség elkerülésére.
A másik ok, amiért nem lopta be magát mindenki szívébe, hogy a szára egy picit kilóg, ezért a nagyobb mérettel megáldott férfiak esetleg érezhetik szex közben. Csak olyan nők számára ajánlott védekezési eszköz, akik már szültek legalább 1 gyermeket.

Végül pedig következzen 2 olyan védekezési mód, ami csak és kizárólag a maximális precizitással rendelkező hölgyeknek ajánlunk, mivel mondhatni betűről betűre kell betartani az utasításokat. Az egyik a hüvelytabletta, ami amellett, hogy fertőtleníti a hüvelyt, így szex közben a nemi betegségek valószínűsége a 0-hoz közelít, nagyon érzékeny dolog, mivel elég egy pontatlan felhelyezés vagy ha nem várjuk ki a hatóidőt és akkor a terhesség garantált. Vannak, akiket taszít, hogy megöli a spontaneitást és van, hogy néha habzik is aktus közben.

A másik alternatíva a naptár módszer, ami addig a pontig megbízhatónak tekinthető, míg percre pontosan jön meg a menstruáció. Amennyiben egy kis differenciál adódik a napok között, akkor már van esély arra, hogy a peteérés mégsem az adott napon következik be, így hiba csúszhat a gépezetbe.
A módszer lényege, hogy kiszámoljuk, hogy mikor esedékes a peteérés, és akkor nem élünk nemi életet, vagy maximum más módszerekkel védekezünk. Ennek a megbízhatósága azért vitatott.

Egy szó, mint száz, rendkívül fontos a védekezés, ezért mindegy milyen módszerrel, de vigyázzunk a saját és partnerünk egészségére!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 11. 18:25, hétfő | PR

Tippek a sikeres év eleji takarékoskodáshoz

Sokan döntenek úgy a klasszikus újévi fogadalmak keretében, hogy jobban fognak ügyelni a pénzre.

2019. Február 11. 18:24, hétfő | PR

A hólapátolás az egyik legjobb edzés

Még ki sem nyitottuk a szemünket reggel, azt sem tudjuk, milyen lehet odakint az idő..., ám ha meghalljuk a lapát karistoló hangját, ahogy a járda kövezetével találkozik, azonnal tudjuk: esett a hó.

2019. Január 25. 14:16, péntek | PR

Teljes körű üzemeltetést nyertek

Még a takarító személyzetnél is előírás az angol nyelv ismerete, annál a munkánál, amit most nyert el a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos tulajdonos.

2019. Január 22. 11:26, kedd | PR

Tervezzünk tokot a Google termékekre

A Google okos eszközeit felölelő Pixel név mára már széles körben ismert lett. Olyannyira, hogy kevés olyan webáruház van, ahol ne forgalmaznának rájuk tokot.