Városlista
2019. február 21, csütörtök - Eleonóra

Hírek

2019. Február 11. 18:24, hétfő | PR

A hólapátolás az egyik legjobb edzés

A hólapátolás az egyik legjobb edzés

Még ki sem nyitottuk a szemünket reggel, azt sem tudjuk, milyen lehet odakint az idő..., ám ha meghalljuk a lapát karistoló hangját, ahogy a járda kövezetével találkozik, azonnal tudjuk: esett a hó.

A hólapátolásnak semmivel sem összetéveszthető a hangja, mindenki felismeri. Ám míg valaki csak hallgatja, bizony sokan vannak, akik csinálják is. Mert, ha leesett a hó, akkor muszáj. Nem azért, mert kötelező, hanem, mert magunkon kívül odafigyelünk másokra is. Az idősebbekre, akik bottal járnak. A várandósokra, akik rettegnek, nehogy megcsússzanak a havas, jeges úton. Vagy bárkire, akárkire, aki épp a mi portánk előtt gyalogol el.

Nem is beszélve arról, hogy ha nem házban lakunk, hanem egy társasházban, akkor az ottlakók közös felelőssége és érdeke, hogy a havat eltakarítsák. Ebből akár lehet egy olyan közös program is, amikor jobban megismerhetjük egymást. Na persze, edzésnek sem utolsó egy jó, egyórás hólapátolás!

A megfelelő eszközök kiválasztása

Az idei tél végre nem hómentes. Voltak igazán szép, mesébe illő hóesések is, és könnyen lehet, hogy még márciusban is számíthatunk rá. Bár a városban hamarabb olvad, kisebb településeken, kevésbé használt utakon jobban megmaradnak, illetve azokon a területeken, ahol hidegebb van az átlagosnál. Tehát még bőven tart a hólapátolás szezonja.

Nem meglepetés, de ahhoz, hogy gyors és hatékony munkát végezzünk, megfelelő eszközökre lesz szükségünk. A hólapát jó minőségű legyen, hiszen komoly igénybevételnek lesz kitéve a ház körül. És előbb-utóbb mindegyik háztartásban elkél majd egy vagy több ilyen lapát.

A hólapát készülhet alumíniumból és műanyagból is, de strapabíróbb, ha fa vagy fém nyelű változatot választunk. A lapát rész is lehet műanyag vagy fém. Ugyanakkor létezik olyan hólapát, amelyet kifejezetten autó tisztítására ajánlanak, ezesetben éppen a műanyag lesz a megfelelő alapanyag, hogy elkerüljük a sérüléseket.A hólapát élettartamát növeli, ha élvédővel ellátott darabot választunk. Az élvédő lehet műanyag, de a fém verzió tovább bírja az igénybevételt. A lapát felülete lehet sima, vagy bordázott. A WOLF-Garten márkájú hólapátok például mind sóállóak, ez is növeli az élettartamukat.

A hólapát mellett jól jöhet egy hólehúzó és egy hótoló is. Ha sok hóra számítunk a környékünkön, akkor mindkettő kifejezetten nagy segítségünkre lehet. Sőt! Már tudunk gyerekek számára készített hólapátot is vásárolni a PrimaNet oldalán, így tényleg egy nagy közös családi program lehet ez is, nem csak a szánkózás és a hógolyózás.

És persze edzésnek sem utolsó! Jó levegőn és megfelelő ruházatban ez egy olyan állandó kardió jellegű mozgás forma tud lenni, amellyel egy átlagos testalkatú férfi, egy óra alatt akár 400-500 kalóriát is elégethet. De! A hólapátolás nemcsak férfiügy. Fiatalok, idősek, nők és férfiak egyaránt végezhetik.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 11. 18:25, hétfő | PR

Tippek a sikeres év eleji takarékoskodáshoz

Sokan döntenek úgy a klasszikus újévi fogadalmak keretében, hogy jobban fognak ügyelni a pénzre.

2019. Január 25. 14:16, péntek | PR

Teljes körű üzemeltetést nyertek

Még a takarító személyzetnél is előírás az angol nyelv ismerete, annál a munkánál, amit most nyert el a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos tulajdonos.

2019. Január 22. 11:26, kedd | PR

Tervezzünk tokot a Google termékekre

A Google okos eszközeit felölelő Pixel név mára már széles körben ismert lett. Olyannyira, hogy kevés olyan webáruház van, ahol ne forgalmaznának rájuk tokot.

2019. Január 22. 10:00, kedd | PR

Mivel és hogyan fessünk OSB lapot belső használatra?

Ha közkedvelt és igazán hasznos burkolóanyagot keresünk az otthonunkba, akkor mindenképp érdemes megállni egy pillanatra az OSB lapoknál.