Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Szeptember 03. 14:55, hétfő | Helyi
Forrás: infoCegléd

5 világrész fotóművészete

5 világrész fotóművészete

Tóth István a nyáregyházi születésű ceglédi fotóművész újabb kiállítása nyílt meg a Ceglédi Galériában.

Az egykori vaskereskedőből fotóssá avanzsált művész ez alkalommal egyik legnépszerűbb és legértékesebb gyűjteményét mutatja be a ceglédi közönségnek.

Az „Öt világrész fotóművészete” elnevezésű gyűjteményét széles körű nemzetközi, művészi kapcsolatait kihasználva hozta létre, melyből számos városban rendeztek már kiállítást. A 20 ország 54 fotográfusának képeit bemutató gyűjtemény 26. alkalommal tárul a nagyközönség elé. Gyűjteményét neves hazai és külföldi fotósok képeiből állította össze. A kiállítás képei között ismerős, ceglédi fotósok által készített alkotásokat is találunk.


A jelenkori hazai fotóművészet emblematikus alakjának elsősorban klasszikus stílusú, jól világított, hagyományos tónusrendű művészportréi, a magyaros stílus témaválasztása vezérelte falusi emlékképei emelkednek ki az életműből. Képei a magyar fotográfia részévé váltak.

A többszörösen is elismert fotóművész kiállítását Dr. Koltói Ádám egyetemi docens nyitotta meg. A vendégeket Földi László polgármester köszöntötte, aki elismerését fejezte ki a 89 évesen is aktív művész munkája iránt. A kiállításon közreműködött még Békési Attila, mandolinművész, „aranytoll” díjas újságíró, aki egy hangulatos dalcsokorral köszöntötte Tóth István fotóművészt, valamint a kiállításra érkezett vendégeket.


A tárlat szeptember 15-ig látható, keddtől péntekig 10-18, szombaton 08-12 óráig.

fotó: Burgmann László

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció