Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Október 09. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

3D-ben nyomtatott szívvel mentettek csecsemőt

3D-ben nyomtatott szívvel mentettek csecsemőt

Köszönhetően a 3D nyomtatási technológiának egy két hetes, vele született szívrendellenességgel világra jött csecsemő életét mentették meg a szakemberek - számol be az esetről aFox News.

Az MRI vizsgálat adatait felhasználva a sebészek létrehozták a gyerek szívének 3D modelljét, ami útmutatót adott nekik a műtéthez. 'A baba szíve tele volt lyukakkal, ami egyébként egy nem ritka veleszületett rendellenesség, de az ő esetében ezek a szívüregekben is megjelentek. Valóságos labirintusként nézett ki a szerv' - nyilatkozta Emile Bacha, a Columbia Presbyterian Hospital szívsebészeti osztályának vezetője a News-Times-nak.

Mint elmondta, régen az operációhoz először le kellett állítani a szívet, hogy feltérképezzék a problémát és eldöntsék mit kell pontosan tenniük. Ezzel a technológiával viszont egy már kész útitervet kaptak a műtéthez, s egyetlen beavatkozással helyre tudták állítani a rendellenességet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár