Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Április 26. 21:04, csütörtök | Helyi

MLSZ Regionális díjugrató és szabadidős lovasverseny a Füle tanyán

MLSZ Regionális díjugrató és szabadidős lovasverseny a Füle tanyán

Verőfényes napsütésben, nyári hangulatban zajlott a Füle Tanya idei szezonnyitó versenye.

A rendezők munkájának köszönhetően a versenyzőket jól előkészített körülmények várták. A Ceglédi versenyen új kezdeményezést láthattunk, az MLSZSZ szervezésében a régiós versenyszámokban a rutinos indulók mellet megmérettethették magukat a Rajtengedély vizsgára készülő lovasok is versenykörülmények között. A rendezvény összefonódott a Szabadidős lovasok bemutatkozásával, így a fiatal versenyzők több szinten is kipróbálhatták magukat.

A Regionális versenyen 77 start volt, 32 lovas, 37 lóval, 18 egyesületből, 13 edző felkészítésével.

A felkészítő számokban 23 lovas állt starthoz, 11 versenyzőnek sikerült hibátlanul teljesíteni a pályát. Következő startok a kezdő lovasokról szóltak, akik stílus versenyen mérték össze tudásukat. Strisch Dóra Szilvia a Prosper Lovas Klub versenyzője, Szotyori-Nagy Kristóf tanítványa szép, folyamatos pályával kapta a legmagasabb pontszámot. Helyezettek között volt még Görög László, Hegedűs Adél Dóra, Kerekes Kármen, Gyirkis Emma, Kovács Teodóra Anna. A nyitott méteres szám győztese gyors lovaglással Bydnay Petra, a Szada SE képviselője.
A 105 cm-es és 110 cm-es pályákon már rutinosabb lovasokat is láthattunk a fiatalok után.

A fergeteges versenynap a Szabadidős lovasok bemutatkozásával folytatódott. Az MLSZSZ szervezésében 107 versenyző jelezte indulási szándékát.

A díjlovas számokban összesen 12 versenyző vett részt, ahol a legeredményesebb a Csilló Lovasiskola volt, rutinos lovasuk Csernai Lili révén. Ügyességi versenyszámokban a házigazda Ceglédi Lovaskör SE versenyzői aratták le a babérokat, felkészítőik, Szabó Levente, Schenk Zoltán és Torma Petra nagy örömére. A Ceglédi Lovaskör SE közel félszáz starttal képviselte a Szabadidős lovasokat. Az eredményes, lelkes szakmai munkához nélkülözhetetlen volt Füle János elnök kitartó munkája és a szülők támogatása.

Kezdő ügyességi kategóriában a 10 éves kor felett Csáky Balog Anna - Piszke páros nyert, a második lett Istvánfi Boglárka és Nárcisz, Lvomszki Noémi és Fanni a harmadik helyet szerezték meg, Horvát Levente pedig a negyedik helyen végzett. 10 éves kor alatt az első helyezett Majorosi Bora Fannival, a második Szokoli Lotti Fannival, a harmadik lett Andó Boglárka Piszkével, szépen szerepelt még Csengődi Hanna, Komjáti Angéla, Majorosi Mira, Dusnoki Rozina is. Stílus versenyben Szatmári Frida, Kővári Sára képviselte az élmezőnyt, de jól teljesített Istvánfi Bogi, Lvomszki Noémi, Mucsi Enikő Zsófia, Hanga Sára és Végh Zonga is. A futószáras versenyben Komjáti Amira, díjlovaglásban Berkes Léna kiváló lovaglással a második helyen végzett.

A könnyű hiba-idős versenyt Karlik Beatrix nyerte, a CLKSE versenyzői közül Mucsi Enikő Zsófia és Pál Hanna voltak eredményesek.
Pontgyűjtő kategóriában Kerekes Kármen, Kovács Laura, Karlik Beatrix végeztek az élen. A CLKSE-t Nagy Letícia, Kővári Sára és Fehér Krisztina, Bárány Katalin, Bordás-Giesz Lilla, Fábián Elizabet, Mótyán Evelin, Englóner Máté képviselte a kategóriában.

Az ugrást is tartalmazó nehéz ügyességi pályán Karlik Beatrix végzett az élen megelőzve Tarkó Vandát, Varga Tomit akik a Ceglédi Lovaskör SE versenyzői.
A nehéz 80 cm-ben újra Kerekes Kármen végzett az élen, megelőzve Győrfi Bernadettet.

A nagy pályán megrendezett szabadidős ugró számokban 43 lovas mérte össze tudását. 50-60 cm-ben Bujdosó Petra és Pm Iron Lady, 60-70 cm-ben Györfi Enikő, 70-80 cm-ben a reveseknél KIia Ahlfors, a rev nélkülieknél Elekes Réka és Kongó, 80-90 cm-ben a revesek között Kerekes Kármen, rev nélkülieknél Kaldenekker Ferenc szerezte meg a győzelmet. Az ugró számokban Király Petrának, Dobos Zsófinak, Tóth Klaudiának, Berkes Lénának, Tarkó Vandának, Senkei Kis Zórának, Kocsis Majának és Dewberry Annának szurkolhattunk. Szép eredményt értek el a lovasok 50-60 cm-es kategóriában is, ahol Király Petra és Téboly a negyedik, Dobos Zsófi és Baba a hatodik szalagot érő helyen végeztek. 60-70 cm-en Tarkó Vanda és Szerény remekelt, a dobogó képzeletbeli harmadik fokára állhattak fel. Senkei Kis Zóra és lova Firenze 80-90 cm-es kategóriában a hatodik helyen végzett.

Elismerés jár a rendezőknek a színvonalas versenyért, a szakember gárdának, Bánfi Attilának a pályaépítésért, Kempelen Juditnak a versenyiroda vezetéséért, Machay János, Széplaki Pál és Bánfiné Berényi Tünde bíróknak az objektív ítészi munkájukért, valamint Vaskó Attilának és Győrfi Miklósnak a szervezésért.

Címkék: clkse, Füle Tanya

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció