Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Augusztus 06. 07:17, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

145. születésnapjára készül az Állatkert

145. születésnapjára készül az Állatkert

Hétfőn, kedden és szerdán 145 cm alatti testmagassággal díjmentes lesz a belépés.

Kedden, augusztus 9-én lesz 145 éves a Fővárosi Állat- és Növénykert. Az évforduló alkalmából hétfőn, kedden és szerdán is születésnapi programokkal várják a látogatókat, mi több, díjmentesen léphetnek be a 145 cm alatti testmagasságú látogatók.

145. születésnapjára készül a Fővárosi Állat- és Növénykert. A világ egyik legrégebbi állatkertjének számító intézmény ugyanis 1866. augusztus 9-én délben nyitotta meg kapuit. A keddi évforduló mellett azonban 8-án és 10-én, azaz hétfőtől szerdáig három napon át lesznek a születésnaphoz kapcsolódó programok a városligeti intézményben. Mi több, a 145 centiméternél alacsonyabb látogatók ezen a három napon díjmentesen kereshetik majd fel az Állatkertet.
A kertben látható csaknem ezer állat- és kétezer növényfaj, valamint az egyedülálló építészeti örökség mellett a három nap során a régi idők Városligetének hangulatát idéző látványosságokkal, tűzzsonglőrökkel, gólyalábasokkal és artistákkal találkozhat a közönség, az „Ünnepeljünk ezeren” elnevezésű programsorozat keretében pedig minden egész és félórában állatbemutatókkal, látványetetésekkel, testközelből megismerhető állatokkal várják a látogatókat. Augusztus 9-én emellett korhű jelmezesek, sőt még egy szakállas hölgy is hozzájárul majd a megnyitás korának felidézéséhez.

A kert érdekességeiben, kulisszatitkaiban és történetében elmélyülni kívánók számára tematikus csoportvezetéseket is szerveznek mindhárom napon. A keddi születésnapon Ráday Mihály, az ismert városvédő, valamint Lampert Rózsa, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal vezető felügyelője kalauzolja majd az érdeklődőket, prof. dr. Persányi Miklós, az Állatkert főigazgatója pedig a Nagyszikla belsejében készülő Varázshegyet mutatja be egy séta keretében. Hétfőn és szerdán pedig az Állatkert szóvivője, Hanga Zoltán segít az állatkerti titkok és legendák megismerésében. A vezetéseken való részvételhez előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni az Állatkert honlapján lehet.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: állatkert

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: