Városlista
2018. július 22, vasárnap - Magdolna

Hírek

2018. Július 09. 09:47, hétfő | Helyi

14 és fél millió forintot kapnak a ceglédberceli horror balesetben elárvult gyerekek fejenként

14 és fél millió forintot kapnak a ceglédberceli horror balesetben elárvult gyerekek fejenként

Van olyan család, amely közel 100 millió forintnak megfelelő összeget kap a biztosítótól.

Komoly összegű kártérítést kapnak a ceglédberceli horrorbaleset áldozatainak gyerekei. A City Insurance biztosító társaság összesen több mint 6 millió eurót fizet az elhunytak hozzátartozóinak

- írja a Ripost az Adevarul román lap nyomán.

Mint megírtuk, májusban szörnyű balesetet szenvedett Ceglédbercel közelében egy román kisbusz, amelynek sofőrje a Facebookon élőzött, emiatt későn vette észre, hogy szemből érkezik egy kamion. A frontális ütközésben kilencen haltak meg, a baleset miatt 13 gyerek árvult el.

A biztosító nem várt sokat a döntéssel, mivel a románok és a magyarok is gyorsan lezárták a nyomozást, és a kártérítés jogosultságát sem kellett megkérdőjelezni, csak a jogosultak köre és a kárpótlás összege volt kérdéses.

A romániai Maros megyében összesen 139 hozzátartozónak, fejenként 45 ezer eurót ítéltek meg.

Valamelyik áldozatnak a szüleinek is fizetnek kártérítést, míg azokban a családokban, ahol több gyerek is árván maradt, mindegyik gyerek megkapja az összeget. A Mezei családban például négyen haltak meg, két testvér, egyikük felesége, valamint az unokatestvérük.

A nő hat gyerek édesanyja volt, akikről most a nagymama gondoskodik. Ők közel százmillió forint összegű kártérítést kapnak.

A román sajtó azt írja, Romániában még nem volt példa ilyen összegű kártérítésre.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 22. 19:58, vasárnap | Helyi

Kerékpáros rendőrök Cegléden

Elindult Cegléden a kerékpáros járőrszolgálat. Most már minden felszerelés adott ahhoz, hogy a Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai teljesíthessék ezt a szolgálatot.

2018. Július 20. 07:59, péntek | Helyi

Megújul a ceglédi kézilabda

Új elnökség kezdte meg a munkát a ceglédi férfi kézilabda egyesület élén. Bemutatkozó sajtótájékoztatójukon felvázolták terveiket és ismertették a csapatnál történt legfontosabb változásokat.

2018. Július 20. 07:58, péntek | Helyi

Lakossági tájékoztató a Rákóczi út felújításáról

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2018. július 23-24-25. (hétfő-kedd-szerda) közötti időszakban a Szabadság tér és Rákóczi út burkolatának marási munkálatai kerülnek lebonyolításra.

2018. Július 18. 06:46, szerda | Helyi

Új autót kaptak a mezőőrök

Új autót kaptak a mezőőrök. A cserére azért volt szükség, mert az előzővel -a napi 24 órás használat miatt- nagyon sok volt a műszaki probléma.