Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Szeptember 15. 17:25, szombat | Helyi
Forrás: infoCegléd

10 éves az Autista-Ház

10 éves az Autista-Ház

Jubileumi tanévnyitót ünnepeltek a Lövész utcai Autista Házban.

A Losontzi István Többcélú Közoktatási Intézmény taglétesítményeként működő Autista Ház fennállásának 10. évfordulóját ünnepelte. A 2003 óta működő tagozat a Losontzi iskola központi épületétől külön, a Lövész utcában működik. Jelenleg 2 csoportban összesen 10 fővel és 2 magántanulóval dolgoznak az intézmény szakemberei.

A jeles eseményre az intézmény nyitott teraszán került sor, ahol a vendégeket Farkas Edit, a Losontzi iskola igazgatója köszöntötte. A tanévnyitón beszédet mondott még Hegedűs Ágota, alpolgármester, valamint Dr. Stefanik Krisztina, az ELTE-Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, tudományos és nemzetközi ügyek dékán helyettese, valamint Őszi Tamásné gyógypedagógus, EGYMI igazgató, Autizmus Alapítvány.


Az ünnepségre az intézmény diákjai is lázasan készültek. A tanulók közös műsorral, valamint egyéni zenés és prózai előadásokkal is szórakoztatták a közönséget.


Az eseményen Lőrincz Tamás olimpiai ezüstérmes birkózónk, valamint a szintén olimpiai ezüstérmes cselgáncsozónk, Ungvári Miklós is részt vett, aki számár nem idegen a mássággal élő gyermekek elfogadása, hiszen maga is rendszeresen segíti a Paci Doki Alapítvány munkáját, melynek foglalkozásain a tanulók rendszeren részt vesznek.

Az ünnepség végén emlékplaketteket osztottak ki a meghívott vendégek számára, így többek között Dr. Stefanik Krisztina és Őszi Tamásné mellett Lőrincz Tamás és Ungvári Miklós is egy-egy Losontzi István emlékéremmel térhetett haza.


Az ünnepi eseményről természetesen a torta sem hiányozhatott, melyet a gyerekekkel együtt fújtak el az intézmény dolgozói.

fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció