Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Július 13. 06:19, péntek | Helyi

Szentegyházi fiatalok koncertje Cegléden

 Szentegyházi fiatalok koncertje Cegléden

Egyházi énekek, népdalfeldolgozások és katonadalok is felcsendültek tegnap a Szent Kereszt Katolikus Templomban. A 140 tagú Magyar Örökség-díjas Szentegyházi Gyermekfilharmónia előadásában hallhatta a közönség a dalokat.

A Szentegyházi Gyermekfilharmónia tagjai lelkesen készültek már órákkal előbb az esti koncertjükre. A kórusnak egészen fiatal tagjai is vannak. Konrád Emőke például 12 éves és három éve énekel a Gyermekfilharmóniában.

Konrád Emőke: - Nagyon szeretek énekelni és így, hogy tag vagyok nagyon sok helyre el tudok jutni. -Hogy tetszik Cegléd? - Nagyon tetszik, szerintem nagyon szép hely.

A kórus vasárnap érkezett Ceglédre. Vezetőjük Haász Sándor 9 évvel ezelőtt már járt a városban.

Haász Sándor, zenetanár: - Egy adventi turnénak az egyik része volt és a meghívónkkal Földi Lászlóval akkor ismerkedtem meg tulajdonképpen, úgyhogy most a régi barátságokat elevenítettük fel. Oda akarok kilyukadni, hogy akkor voltunk az élményfürdőben és hatalmasat alakult, gyönyörű, elképesztő szép strandon jártunk.

A Szent Kereszt Katolikus Templomban egy órás koncerttel készültek a közönségnek. Egyházi énekeket, magyar népdal feldolgozásokat és katonadalokat is előadtak a fiatalok. Haász Sándor arról is beszélt, hogy mi az, ami a fiatalokat motiválja.

Haász Sándor, zenetanár: - Minden kórust a taps és a közönség lelkesíti szerintem Cegléden jó közönség lesz lelkesek lesznek. Nagyon szeretnek énekelni, amúgy amatőr együttes, tehát egyikük sem zeneiskolás. Amatőr együttesnek hangszerelt kis darabok elsősorban népi feldolgozások, amik a repertoárban vannak, azt pedig szeretik.

A rendszeres zenélés és gyakorlás zeneszeretővé teszi őket - hangsúlyozta a zenetanár. A Magyar Művészeti Akadémia elismerő oklevelével kitüntetett Szentegyházi Gyermekfilharmónia jelenleg 140 tagú.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció