Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Április 25. 13:36, kedd | Helyi
Forrás: CTV

140 versenyző állt rajthoz

 140 versenyző állt rajthoz

Több mint száznegyvenen indultak a szabadidős lovasversenyen a Füle Tanyán. A népszerű sporteseményre az ország számos pontjáról érkeztek lovasok.

Díjlovaglásban és díjugratásban mérethették meg magukat a 6 és 18 év közötti versenyzők. A Ceglédi Lovaskör Sportegyesületből negyvenhatan álltak rajthoz. A Füle tanya tulajdonosa azt mondta: az országos döntő rendezését is szívesen vállalnák.

Az időjárás kegyeibe fogadta a versenyt, habár a szél nehezítette kissé a lovasok dolgát. Ettől függetlenül sokan indultak a Füle Tanyán második alkalommal rendezett szabadidős lovasversenyen.


Füle János, tulajdonos, Füle Tanya: - 6 éves kortól 18 éves korig. Díjlovasból több szám is van, futószárasból is van több szám. Vannak ugró számaink, ami 50, 60-70-80, 90 centin mennek a gyerekek.

Mintegy 140 indulót fogadtak. A versenyzők az ország legkülönbözőbb pontjairól érkeztek: Szolnok megyéből, Tökölről, Ráckevéről, Pilisről és Albertirsáról is. A Ceglédi Lovas sportegyesület színeiben rekordszámú versenyző indult, 46 startot regisztráltak. Az eredményhirdetésnél is volt mire büszkének lennie a házigazdának. Sok, a Füle tanyán lovagló fiatal nyakába akaszthatott érmet. A 12 éves Csiló Klaudia is nagyon szépen teljesített.

Csiló Klaudia: - Egy éve éve kezdtem el lovagolni. Azért mert apukámat sokszor láttam és nagyon megtetszett és így én is elkezdtem lovagolni járni.
- Most milyen számban indultál? Látom azt a gyönyörű érmet a nyakadban, ez mit jelent, hányadik helyezéssel zártál?
- 50-60 centiméteren indultam és ott 6. helyezett lettem.


A díjugratás mellett az elegáns díjlovaglás is nagyon népszerű versenyszám volt a fiatalok körében. A verseny végeztével gőzerővel készülnek a nyárra-mondta Füle János. Rengeteg program lesz a tanyán.

Füle János, tulajdonos, Füle Tanya: - 6-7 lovastábort fogunk majd összehozni. Nagyon sok már most is a jelentkező. Körülbelül hetente 20 főt ellátni. Ezenkívül van folyamatos szakkörünk, azt még szeretnénk jobban bővíteni. Mert eddig volt 15-20 fő, most kevesebben vagyunk és szeretnénk, ha minél többen jelentkeznének.

A mostanihoz hasonló versenyt még az ősz folyamán is rendeznek majd, és szívesen adnának helyet az országos döntőnek is-mondta a jövőbeli terveit sorolva Füle János.

forrás: ctv.hu

Címkék: Füle Tanya

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció