Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Április 18. 15:30, péntek | Helyi

Whiskys üveggel vágta fejbe

Whiskys üveggel vágta fejbe

Az elmúlt hét bűnügyi krónikája

  • Garázdaság

A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt H. Roland 24 éves albertirsai lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján H. Roland és két- eddig ismeretlen- társa 2014. április 13-án az éjjeli órákban egy albertirsai éjjel-nappal nyitva tartó üzlet előtt az utcán tettleg bántalmaztak egy albertirsai lakost, akinek a fejét ököllel többször megütötték, illetőleg őt a földön megrugdosták.
A 24 éves férfit a ceglédi rendőrök elfogták és előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki. Két ismeretlen társának felkutatása jelenleg folyamatban van.

  • Súlyos testi sértés

A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat K. Tibor 61 éves újszászi lakos ellen testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított 2013. április 12-én egy családi rendezvény alkalmával whiskey-s üveggel fejbe ütötte az egyik, vele együtt szórakozó ismerősét, valamint annak élettársát több alkalommal megütötte. A bántalmazás következtében a két sértett sérülést szenvedett.
K. Tibort a ceglédi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, ellene az eljárást- szabadlábon hagyása mellett- a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

  • Figyelemfelhívás

A Ceglédi Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy az interneten történő vásárlásaik esetén fokozott figyelemmel járjanak el a kínált áru értékének, eladójának, valamint a vásárlás körülményeinek tekintetében. Az utóbbi időszakban megnőtt azoknak a cselekményeknek a száma, amelyek során a feltűnően alacsony áron kínált árucikkek esetében a vevő által előre kifizetett vételár megfizetését követően nem érkezett meg a megvásárolt áru, az eladó elérhetősége megszűnt vagy az áru helyett a csomagolásban értéktelen, használhatatlan tárgy érkezett.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a hasonló esetek elkerülése érdekében a vásárlás, illetve a fizetés előtt lehetőség szerint győződjenek meg az eladó személyéről, ismeretlen személynek előre ne utaljanak pénzt, ragaszkodjanak az utánvételhez. Azokban az esetekben, amikor a kínált áru eladási ára jóval alacsonyabb annak valós értékénél, mindig járjanak el körültekintően a fent felsorolt okok miatt.

A Ceglédi Rendőrkapitányság felhívja az egyedül élő, időskorú lakosok figyelmét, hogy idegen személyeket, házalókat, magukat bármilyen cég, vállalkozás, önkormányzati szerv munkatársának kiadó személyeket semmilyen indokkal ne engedjenek be a lakásba a bűncselekmények megelőzése érdekében. Kérjenek igazolványt tőlük, győződjenek meg arról, hogy valóban a hivatkozott indokkal, okkal jelentek meg. Amennyiben nem tudják magukat igazolni vagy a hivatkozott ok, amiért a lakásba be akarnak jutni nem valós, ne engedjék be őket és haladéktalanul értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 112 vagy 107 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció