Hírek

Vonattal ütközött egy veszélyes anyagot szállító autó

Feltöltve: 2012-12-11 13:58:39 Kategória: Helyi Forrás: infoCegléd
Sugárfertőzés veszélye miatt lezárták és kiürítették a területet.
Vonattal ütközött egy veszélyes anyagot szállító autó

Két ember súlyosan megsérült Cegléd és Nyársapát között abban az autóban, amely a fénysorompó tilos jelzése ellenére a sínekre hajtott, s összeütközött a Napfény InterCity-vel Cegléd és Nyársapát között kedd délelőtt.

Az ütközés részletei egyelőre még tisztázatlanok. Információink szerint az autó utasai a sínek közelében lévő gázvezetékek hegesztéseit vizsgálták az ütközést megelőzően. A vizsgálathoz sugárveszélyes anyagot használtak, melynek tartálya a baleset során megsérült.

A helyszínre kivonultak a katasztrófavédelem munkatársai, akik azonnal megkezdték a vizsgálatokat. Az érintett területet 1 km-es körzetben kiürítették, 100 m-es körzetben pedig lezárták.

A sérülteket ellátó és kórházba szállító mentősöket a helyszínre érkező rendőrökkel együtt sugárfertőzés gyanújával karantén alatt vizsgálják a ceglédi kórházban. Őket a sugárbioloógiai intézet munkatársai vizsgálják.

A vonaton nem sérült meg senki, azonban a mozdony megrongálódott. A rendőrségi helyszínelés és a műszaki mentés végéig – várhatóan kora délutánig – Cegléd és Nagykőrös között szünetel a vasúti közlekedés, vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A Cegléd–Szeged vonalon átlagosan 20-30 perces késéssel járnak a vonatok

Véleményed van? Szólj hozzá!
Kapcsolódj be a párbeszédbe


További olvasnivaló a rovatban

Vörösterrortáblát avattak Cegléden
Helyi
2014-04-19 00:00:00

Vörösterrortáblát avattak Cegléden

Összeült a Helyi Védelmi Bizottság
Helyi
2014-04-18 17:05:44

Összeült a Helyi Védelmi Bizottság

Whiskys üveggel vágta fejbe
Helyi
2014-04-18 15:30:03

Whiskys üveggel vágta fejbe


© Copyright InfoVárosok. Minden jog fenntartva. | Web Design & Arculat: Voov