Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Március 02. 11:26, hétfő | Bulvár
Forrás: fullank.com

Videóüzenetben könyörög haláláért egy 14 éves lány

Videóüzenetben könyörög haláláért egy 14 éves lány

Szó szerint a haláláért könyörög egy 14 éves chilei lány, aki cisztás fibrózisban szenved, és csak az erős gyógyszerek tudják csillapítani a fájdalmait.

A politikusokhoz fordult egy 14 éves kamaszlány, amiatt könyörögve, hogy engedjék őt meghalni. A nyilvános videóüzenetet azért tette közzé a Facebookon, mert hosszú ideje cisztás fibrózisban szenved, amely súlyosan károsította a tüdejét és az emésztőrendszerét, és csak az erős gyógyszerek segítenek némileg lassítani az állapota romlását. A chilei Santiagóban élő Valentina Maureira a testvérét már elveszítette ugyanezen betegség miatt, mindkettejüknél genetikai rendellenesség okozta a kór kialakulását.

A lány Michelle Bachelet köztársasági elnökhöz szeretné eljuttatni az üzenetét, azért könyörög, hogy hadd kaphassa meg a halálos injekciót, hogy "örökre elaludhasson". "Sürgősen beszélni szeretnék az elnökkel, mert fáradt vagyok ahhoz, hogy ezzel a betegséggel éljek együtt, és csak ő engedélyezheti, hogy megkapjam a halálos injekciót, ami lehetővé teszi számomra, hogy örökre elaludjak" - mondja a szívszorító üzenetben Valentina. "A bátyám, Michael már belehalt ugyanebbe a betegségbe, így tudom, hogy mi fog velem a végén történni" - tette hozzá.

Valentina édesapja, Freddy Maureira lesújtva érzi magát a lány kívánsága miatt, de elismerte, hogy lánya bölcsessége messze megelőzi a korát. "Olyan dolgokban volt már része, amelyek miatt nagyon sokat szenvedett és fájdalmat élt át. Azt ígérték, hogy jobbra fordul minden, de csak rosszabb lett neki" - mondta. Az elnök asszony küldött üzenet az utolsó "ütőkártya" számukra, de Valentina kérése alighanem széles vitát fog kiváltani, mert az eutanázia illegális Chilében.

A cisztás fibrózisra jelenleg az orvostudomány nem ismer gyógymódot, a várható élettartam a fejlett országokban 37-50 év közötti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.