Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Március 05. 13:26, csütörtök | Helyi
Forrás: Ceglédinfo

Veszélyes hulladéklerakót számoltak fel Cegléden

Veszélyes hulladéklerakót számoltak fel Cegléden

Több mázsa illegális szemetet takarítottak el

Lakossági bejelentésnek köszönhetően nagy mennyiségű illegális hulladékot szállított el az Őrház dűlőből a Várvag Kft. a tegnapi nap folyamán. A helyszínről mindeddig 140 mázsa szemét került elszállításra, ám még folynak a munkálatok.

Év elején zöldszámos bejelentésként érkezett az észrevétel, miszerint a 4-es főút mellett, az új MOL kút után a 2. dűlő (Őrház dűlő) sarkán található nagy mennyiségű illegális hulladék.” – tájékoztatott Pozsonyi Edina főkertész - „A helyszín bejárásakor szembesültünk azzal, hogy igen összetett hulladékkal van dolgunk. Az építési- bontási törmeléktől kezdve a háztartási (kommunális hulladékon) hulladékon át sajnos veszélyes hulladék is megtalálható volt a helyszínen.



Elsőként az állati eredetű hulladék elszállítása történt meg, melyben a gyepmester intézkedett. Most a napokban pedig megtörténik a hulladék további összegyűjtése és elszállítása, melyben a VÁRVAG Nonprofit Kft. dolgozói és az Elastic Kft. működik közre. Eddig a helyszínről 140 mázsa szemét került elszállításra, de még ez korántsem a vége. A helyszínen talált veszélyes hulladékot pedig a Design Kft. fogja elszállítani.

„Sajnos az ilyenfajta illegális hulladéklerakások felszámolása és a regionális hulladéklerakóba szállítása az önkormányzatnak minden évben komoly összegbe kerül. Az erre fordított összeget mennyivel jobb lenne a város fejlesztésére, szépítésére fordítani.” – mondta el a Várvag Kft. munkatársa, aki hozzátette: ezúton is felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy ceglédi lakosként a lakcím kártya felmutatásával havonta 250 kg háztartási hulladékot bárki beszállíthat a Ceglédi Regionális Hulladéklerakóra.

Címkék: VÁRVAG Kft

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció