Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Február 24. 14:30, kedd | Helyi önkormányzati

Véghajrában a ceglédi csatornázási projekt

Véghajrában a ceglédi csatornázási projekt

28 napjuk van a hibák kijavítására, az utak rendbetételére

A szennyvíz csatorna beruházás III. ütemének műszaki átadás-átvételi eljárása kezdődött meg hétfőn. Az elkészült szennyvízhálózatot korábban az önkormányzat és a műszaki ellenőr tekintette meg a bejárás során, majd jegyezték fel a még elvégzendő feladatokat. Hétfőn pedig elindult az átadási folyamat is, melynek lezárására a projekt keretében 28 napjuk van az illetékeseknek.

A ceglédi önkormányzat 2 milliárd 157 millió forintos beruházásának köszönhetően a csatorna beruházás III. üteme 2013. év végén vette kezdetét, melynek során összesen 30 km csővezetéket 17 km bekötővezetéket építettek ki négy érintett területen. A beruházáshoz szükséges összeg 95 %-át sikerült – uniós és állami - pályázat útján megnyerni, így csak a fennmaradó 5 %-ot kell kifizetni. A munkálatok – melyek körülbelül 4500 ceglédi lakost érintettek - 2014. tavaszán kezdődtek el és 2015. februárjára be is fejeződtek.

Kedden kezdődött el a szennyvíz csatorna beruházás harmadik ütemének műszaki átadás-átvételi eljárása. Erre a projekt értelmében 28 napja van az önkormányzatnak és a kivitelező vállalkozónak.” – tájékoztatott Nagy Lajos, aki hozzátette: ennyi idő van arra, hogy a bejárás során észrevett és jelzett hibákat kijavítsák. Mint mondta: vannak olyan jellegű hibák, melyek a csatornamű üzemeltetését gátolják, valamint az önkormányzat kiemelten kezeli az utak helyreállítását is.

Nagy hangsúlyt fektet az önkormányzat arra, hogy a beruházás kapcsán az utak helyreállítása a megfelelő minőségben történjen meg. Lesz olyan, ami a jelenlegi időjárási körülmények között nem javítható a projekt végéig. Ettől még üzemeltetésre átadható lesz a csatorna és a vállalkozó vállalta, hogy ezeket a hibákat is legkésőbb a nyár végéig javítani fogja.” – fogalmazott az aljegyző.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 01. 10:51, csütörtök | Helyi önkormányzati

Beszámoló döntésekről

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.