Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Április 01. 13:24, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Több üzletben találtak szabálytalanságot húsvét előtt az ellenőrök

Több üzletben találtak szabálytalanságot húsvét előtt az ellenőrök

A március elején indult húsvéti fogyasztóvédelmi ellenőrzések során 7,5 millió forint bírságot szabtak ki a hatósági ellenőrök, a tavalyi 43 százalékkal szemben az idén az ellenőrzött üzletek 46 százalékában találtak szabálytalanságot - mondta Koszorús László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az ellenőrzött üzletek száma idén több volt, mint a múlt évben, de a szabálytalanságok súlya és a bírságok összege csökkent - ismertette a változást Kiss Anita, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője.
Az ellenőrzések középpontjában a húsok, a tojás és a csokoládé nyulak álltak - ismertette a részleteket a helyettes államtitkár, hozzátéve: a fogyasztók szánjanak egy-két percet vásárlás előtt az áru jellemzőinek megismerésére.
Az ellenőrzött 477 üzletből 113 volt áruházlánc, 74 kisebb élelmiszerbolt, 56 hús- és hentesáru bolt, 40 piac, 30 pedig pékség - mondta a szóvivő.
A tájékoztatás szerint a legtöbb probléma az árfeltüntetéssel volt kapcsolatos, amikor például az akciós termékért a pénztárnál a teljes árat kérték. A kettőt fizet, hármat kap akciónál volt példa arra, hogy az összecsomagolt három termék többe került, mint ha a vevő egyenként vásárolta volna meg azokat - mondta a részletekről Kiss Anita, aki kitért a csoki nyulak ellenőrzésére is. A 20 mintából 19 megfelelt, mindössze egyben volt a megengedettnél több növényi zsiradék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.