Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Június 07. 16:51, vasárnap | Helyi
Forrás: Ceglédinfo

Több száz gyerek énekelt együtt

Több száz gyerek énekelt együtt

II. Gyermek Zenei Fesztivál

,,És akinek szép a lelkében az ének, az hallja mások énekét is szépnek.” Ezzel a megzenésített Babits Mihály verssel vette kezdetét június 5-én, a Ceglédi Táncsics Mihály Általános iskolában megrendezett II. Gyermek Zenei Fesztivál. Rimóczi Gábor az iskola igazgatója, Fodor Gábor tankerületi igazgatót kérte fel a rendezvény megnyitására.

Fodor Gábor elmondta: úgy gondolja egy hagyományteremtő eseményt indítottak tavaly útjára, amikor megrendezték az első Gyermek Zenei Fesztivált, ahol több száz gyermek énekelhetett együtt. Idén, mindenki nagy örömére ez újra sikerülhetett.



Az emelkedett hangulatú, gyerekzsivajjal és szép énekhanggal megtelt rendezvényen, a délelőtt folyamán felléptek a Táncsics Mihály Általános Iskola alsós zenetagozatos tanulói és az iskola 60 éves zenetagozata, a Várkonyi István Általános Iskola Diákzenekara, a Református Általános Iskola növendékei és a Losontzi István EGYMI Kollégium és Gyermekotthon tanulói.



Kísérő rendezvényként megtartották a városi tavaszi sport- és egészségnapot, valamint az érdeklődők megtekinthették Kökényné Fehér Erzsébet festőművész képeit is az ebédlőben. Az alkotó egykor Táncsicsos diák volt. Erzsébetet az iskola igazgatója, Rimóczi Gábor kérte fel képeinek kiállítására a tanintézményben. A tárlaton 68 festménye tekinthető meg.

Szöveg: Kovács Diána
Fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció