Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Március 25. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: onlinejogsebesz.hu

Támadás és jogos védelem – jogász válaszol

Támadás és jogos védelem – jogász válaszol

Milyen jogi lépésre számíthat, aki másik embert véd meg? Elévül-e az ügy? Válaszol az onlinejogsebesz.hu szakértője! Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:

Tisztelt Jogsebész!
Tisztelt ügyvéd úr/nő! A kérdésem az lenne, hogy a földön fekszik egy ember és ezt az embert fejen rúgdosa egy másik ember én meg mert, féltem, hogy komolyabb baja lehet a földönfekvőnek egy üveg poharat dobtam a támadó felé /megjegyzem mindenkiben volt alkohol/ de sajnos az az arcán csattant szét! Milyen jogi lépésekre számíthatok? Barátom volt a földön fekvő ember ha megkeres a rendőrség köteles vagyok-e megnevezni? Van-e elévülési ideje? Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
Ebben az esetben, büntetőeljárás indul Önnel szemben, jogos védelmi helyzetre kell hivatkozni, mondván, hogy a barátját akarta megvédeni. Javasolnám azonban, hogy még a rendőrségi kihallgatás előtt konzultáljon egy ügyvéddel, vagy pedig a rendőrségtől kérje egy védő kirendelését, ügyvéd nélkül ne tegyen vallomást. Elévülésre nem érdemes játszani, azt ugyanis számos eljárási cselekmény megszakíthatja.

A kérdésre nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Váczi Péter ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott