Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Február 27. 14:41, péntek | Helyi

Szétkürtölték az eredményt

Szétkürtölték az eredményt

Idén is megválasztották a vadászok borát

Idén is megválasztották a vadászok borát csütörtökön az Aquarell Hotelben tartott rendezvényen. 2015-ben a „Vadászok Bora” címet – fehér, rozé és vörös kategóriában – a Füle Családi Pincészet, a Kökény és Fia Családi Borászat, valamint a Klément Családi Borászat kapta. A több éve megrendezett eseményen a térség közéleti szereplői választották ki a legjobbnak ítélt borokat.

A már hagyományosnak mondható Vadászok Bora eseményen annak szervezője, Újházy György köszöntötte a megjelenteket. Elmondta: a borversenyre tizenhárom minta érkezett a térségi borászoktól és ezekből választják ki a vadászok borát - fehér, rozé és vörös bor kategóriában. A rendezvényt városunk polgármestere nyitotta meg. „Nem szorul bizonyításra az, hogy a bornak kitüntetett szerepe van a magyar ember életében. Mit iszunk, ha nem csak úgy valamit akarunk felhörpinteni? Bizony semmi mást, csak a bort! Ez köt össze bennünket önmagunk jobbik felével, a másik emberrel, a hazával, és végső soron magával Istennel is.” – mondta Takáts László, aki hozzátette: a mértékkel fogyasztott jó bor jobb emberré tesz bennünket. Éppen ezért fontosak az ilyen alkalmak, mint a csütörtöki, amikor a jók közül is a legjobbat, a vadászok borát választhatják ki



A borverseny szabályait Dr. Vangyel Tibor, az Unghváry László Borrend főpohárnoka ismertette. A borok – 6 fehér, 4 rozé és 3 vörös – címkézetlen kerültek felszolgálásra. Ennek megfelelően született meg a végeredmény: a Füle Családi Pincészet cserszegi fűszeresével, a Kökény és Fia Családi Borászat fischer parti rozéjával, míg a Klément Családi Borászat cabernet sauvignon-ával nyerte el a méltó elismerést. A rendezvényen – melynek fővédnöke Kis Miklós Zsolt agrár- és vidékfejlesztésért felelős államtitkár volt – megjelent Földi László országgyűlési képviselő és Polgár Zoltán villányi borász, az Országos Magyar Vadász Borrend tagja is. A „Vadászok Bora” díjakat a március 7-ei borrendi bálon adják majd át a nyertes borászoknak.

Szokolai

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció