Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. Október 20. 09:50, hétfő | Bulvár

Péterfy Bori őszintén beszél az abortuszról

Péterfy Bori őszintén beszél az abortuszról

Tabukat döntöget a Terápia.

Két kérdés, amely rengeteg embert érint, mégis nagyon keveset beszélünk róla: az abortusz és a rák a mai napig tabu a társadalomban. A pszichológus díványán azonban nincsenek tabuk, így az HBO saját gyártású sorozata, a Terápia is nyíltan foglalkozik a témával. Péterfy Bori és Kurta Niké karakterei megjárják a poklot, a két színésznő őszintén beszél a sokakat foglalkoztató kérdésekről.

A Péterfy Bori által alakított Pillner Orsolya sikeres és magabiztos ügyvédnő, aki azonban súlyos magánéleti válsággal küszködik.

„Orsolya úgy érzi, egy rossz döntés miatt félresiklott az élete. Fiatal korában azzal kereste fel a pszichológust, hogy megtartson-e egy megfogant gyermeket. Most pedig azzal vádolja Dargayt, hogy az ő tanácsára vetette el a magzatot. Ennek a hibás döntésnek a rovására írja azt is, hogy azóta sem lett anya belőle.” – árulta el a színésznő, aki határozott véleménnyel bír az abortuszról. „Azt gondolom, hogy Magyarországon a szegénység, a tudatlanság és a felvilágosítás nélkül folytatott szexuális élet felelős a sok abortuszért. Tőlünk nyugatabbra, például Hollandiában szabad szellemű a szexuális nevelés, őszintén és szókimondóan beszélnek a szexualitásról, ezért ott sokkal kevesebb a nem kívánt terhesség. Véleményem szerint az adott nőn kívül senki sem szólhat bele, hogy mit kezdjen a saját testével: az ő választása, hogy megtartson-e egy gyermeket. Mióta édesanya lettem és végigkövettem egy magzat fejlődését, nagyon megvisel az abortusz gondolata, ezért egyetértek a magzatvédőkkel… azonban nehéz válaszolni a kérdésre: inkább jöjjön a világra úgyegy gyermek, hogy nem is akarják, nem várják, talán még bántják is, vagy meg se szülessen?” – tette fel a kérdést Péterfy Bori.

A Terápia második évadában nem csak Orsolya, hanem a Kurta Niké által alakított Virág is súlyos titkot őriz: fiatal kora ellenére halálos betegséggel küzd. „Virágnál limfomát diagnosztizálnak az orvosok, ő azonban sokáig nem hajlandó tudomást venni a betegségéről. Reakcióját szélsőséges ingadozások jellemzik: egyszer úgy gondolja, semmi baja sincs, máskor meggyőződése, hogy soha többé nem fog meggyógyulni. Andrásnak egy vita hevében azt vágja a fejéhez, hogy kész elengedni az életét.” – árulta el Kurta Niké, a Virágot alakító színésznő.

A fiatal színésznő maga is érzett már erős szorongást, ez azonban meg sem közelíti azt a súlyos terhet, amellyel karakterének nap mint nap szembe kell néznie. „Minden embernek vannak szorongós pillanatai, én is voltam már olyan helyzetben, amikor nehezen tudtam elképzelni, mi a következő lépés. Ugyanakkor fel sem tudom fogni Virág betegségének a súlyát, ez a lány minden nap a halállal néz szembe. Ilyen helyzetben, korábban azt gondolom én is hasonlóan viselkedtem volna: nem hiszem, hogy tudtam volna kommunikálni, vagy megosztani mással a kétségeimet, talán én is feladtam volna... Virág történetének megismeréséből sokat tanultam, érdekes volt látni ahogy végigjárta ezt az utat.” – mesélte Kurta Niké.

A Terápia új évada október 27-től látható az HBO-n és az HBO GO-n.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára