Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Május 28. 07:09, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

OGY - Tizennégy órában folytatódik a jövő évi költségvetés vitája

OGY - Tizennégy órában folytatódik a jövő évi költségvetés vitája

Az Országgyűlés ma összesen 14 órás időkeretben folytatja a jövő évi költségvetés általános vitáját, a kormánypárti és az ellenzéki frakciók egyenlő arányban fejthetik ki véleményüket az előterjesztésről.

A Ház ülése reggel 9 órakor kezdődik, a büdzsé általános vitája az egyetlen napirendi pont.

A 2016-os költségvetés tárgyalása szerdán a miniszteri ismertetővel és a vezérszónoki felszólalásokkal kezdődött.

Varga Mihály expozéjában azt mondta, a jövő évi egy új korszak költségvetése, amelynek középpontjában már a fejlődés áll. Kiemelte, a büdzsé legnagyobb nyertesei a családok lesznek, hiszen az adóintézkedéseknek köszönhetően összesen 170 milliárd forint marad náluk, amiből 120 milliárd forintot tesz ki a személyi jövedelemadó kulcsának 16-ról 15 százalékra csökkenése.

A nemzetgazdasági miniszter megerősítette, hogy 2016-ra konzervatív becsléssel 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel, fegyelmezett fiskális politika mellett 2 százalékos hiánnyal, és az 1,6 százalékos infláció mellett a fogyasztás növekedésével számol a kormány.

A vitában kormánypárti felszólalók elmondták, adócsökkentést és fejlődést várnak a javaslattól, ami szerintük összességében előrelépést jelent majd az embereknek. Ezzel szemben az ellenzéki frakciók képviselői az ország további leszakadásától tartva a büdzsé - saját szempontjaik szerinti - teljes átírására tettek javaslatokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.