Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Július 24. 18:44, csütörtök | Helyi
Forrás: Ceglédinfo

Négykerék meghajtás a ceglédi rendőrségnek

Négykerék meghajtás a ceglédi rendőrségnek

Új terepjárót kap a Ceglédi Rendőrkapitányság

Ősszel egy új, négykerékmeghajtású terepjáróval bővülhet a ceglédi rendőrség gépparkja. Megvásárlásához majd’ négy millió forint gyűlt össze a Ceglédi Vállalkozók Szövetsége (CEVASZ) kezdeményezésére. A gépkocsit már meg is rendelték, néhány hónap múlva át is veheti a ceglédi rendőrkapitány. Erről is szó volt a CEVASZ elnökségének tegnapi ülésén.

Tavaly számítógépekkel segítették vállalkozók a rendőrség munkáját, idén tavasszal a ceglédi kapitány pedig azzal a kéréssel fordult hozzájuk, hozzá tudnának-e járulni ahhoz, hogy egy terepjáróval bővülhessen a géppark. Akkor a kapitány egy másfél millió forintos használt jármű megvásárlásához kérte a támogatást, az eredmény viszont ennél sokkal örömtelibb lett.

„Megkerestük a vállalkozóinkat, és nem csak vállalkozókat, de szomszédos önkormányzatokat, mindazokat, akikről tudjuk, hogy a rendőrség munkája fontos a mindennapos életükben és gyakorlatilag 50 egyéni ember, vállalkozó, önkormányzat adott össze pénzt a rendőrautó megvásárlásához. Ezt gyakorlatilag meg is rendelték, egy négykerékmeghajtású Dacia Duster-ről van szó.” – mondta Keszthelyi Ferenc, a szervezet elnöke.

Mivel vállalkozók nem ajándékozhatnak a rendőrségnek, így az önkormányzat közvetítésével veheti majd át a ceglédi kapitányság a tervek szerint ősszel a gépjárművet. A szervezet elnöke elmondta: óriási dolog, és nagyon köszöni, hogy ilyen sokan támogatták a kezdeményezést. De az elnökség arról is döntött, elkezdik egy újabb szervezet kialakítását, szervezését.

Az úgynevezett FiCevasz, a Fiatal Ceglédi Vállalkozói Szervezet megalakulásáról volt szó. „Az elnökség döntött abban, hogy megalakítja ezt a szervezetet és megbíztuk Erdős Adrián titkárunkat a szervezés megkezdésével. Alapvetően célokat, feladatokat kell meghatároznia, utána pedig azokat a ceglédi és Cegléd környéki vállalkozókat megkeresni, akik ebben partnerek tudnak lenni.” – mondta Keszthelyi Ferenc.

Az elnökségi ülésen szó esett a társasági nyereségadóból felajánlható támogatásokról is, az elnökség egyetértett abban, mindent elkövetnek azért, hogy a ceglédi nyereségadó ceglédi sport támogatását szolgálja.

*a fotó csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció