Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Június 29. 11:35, hétfő | Helyi

Nagyot szakít Cegléd a gázzal

Nagyot szakít Cegléd a gázzal

Milliókat takarít meg Cegléd a Városfejlesztési Kft. segítségével

Közel 14 millió forintot takarít meg a július elsejével kezdődő két éves időszak alatt Cegléd Önkormányzata a Ceglédi Városfejlesztési Kft. kezdeményezésével megvalósult földgázbeszerzéssel.

A korábbi időszakhoz képest kicsivel több, mint 28 százalékos megtakarítást úgy sikerült elérni, hogy a város néhány közintézményét csatlakoztatta egy több mint húsz önkormányzatot magában foglaló beszerzési csoporthoz.

Bizonyos fogyasztás felett már adott a lehetőség a kereskedők versenyeztetésére a földgázpiacon is. Akár földgázról, akár áramról van szó, az energia egyöntetű, homogén termék, így jól versenyeztethető. A kereskedők részére biztosított elektronikus licit felület pedig gyorsan lenyomja az árakat. A közbeszerzés nyertese ezúttal a Nordest Energy Kft. lett. ”- mondta el Szebeni Dávid, a Ceglédi Városfejlesztési Kft. ügyvezetője.

Az energia beszerzésben érintett önkormányzati intézmények között van a Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ, a Kossuth Művelődési Központ illetve a Polgármesteri Hivatal. A kedvező tapasztalatok alapján a városvezetés megvizsgálja az elektromos áram hasonló módon történő beszerzésének lehetőségét is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció