Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Június 29. 17:45, hétfő | Helyi sport
Forrás: Judoinfo

Miklós okozott meglepetéseket Bakuban

Miklós okozott meglepetéseket Bakuban

14. Európa-bajnokságán vett részt Ungvári Miklós

Az Európa Játékokon a 73 kilogrammosok között szereplő Ungvári Miklós a tizennegyedik Európa-bajnokságát hetedik helyezéssel zárta Bakuban.

Ungvári Miklós az idegeinkkel játszott, az első és a második meccsét is „kicentizte”, gyorsan bekapott intések után mindkétszer hátrányban fordult az utolsó percre, s a hajrában fordított: a görög Azoidisz már azt hitte, kibekkelte a meccset, amikor egy-két másodperccel a vége előtt, az utolsó akcióból sikerült őt eldobni, s ezen annyira meglepődött, hogy a földön már kopogott is. Ugyanígy járt a francia Duprat, aki ellen egy pontgyanús dobást nem adtak meg a magyar judósnak, Duprat pedig egy jukóval vezetett, ám az utolsó pillanatokban csak sikerült földharcban a hátára fordítani, s innen már nem volt menekvés: fordítás leszorítással.

A Közgép-Ceglédi VSE klasszisa – aki pályafutásának tizennegyedik Európa-bajnokságon vett részt – alighanem sok erőt elveszített a két kemény csatában, a negyeddöntőben ugyanis sehogyan sem tudta betörni az orosz Jarcevet. Ezen a meccsen a gyorsan kapott intések mindent eldöntöttek, így a két hete Budapesten Grand Prix-győztes magyar judós a vigaszágra került.

Ott a hollandok háromszoros vb-érmes, Európa-bajnok judósa, Dex Elmont várt rá. Bíró Tamás tanítványa ezt a meccset is intésekkel veszítette el, így Bakuban a hetedik helyen végzett.

Címkék: ungvári miklós

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem