Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Szeptember 16. 16:48, kedd | Belföld
Forrás: Copyright: Andres Putting

Megvan a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztivál mottója

Megvan a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztivál mottója

„Building Bridges” mottóval rendezi meg Ausztria a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztivált. Ezzel Conchita Wurst üzenetére szeretnék emlékeztetni a világot.

Több száz javaslat közül választotta ki az osztrák köztévé, az ORF a jövő évi Eurovíziós Dalfesztivál mottóját, amellyel a 2014-es győztes, Conchita Wurst üzenetére – határok nélküli tolerancia – szeretnék emlékeztetni a világot és egyben továbbgondolni azt.

„A „Building Bridges – Hidakat építünk” mottóval olyan vezérfonalat választottunk, amely az európaiság gondolatát egyesíti a zene nemzeteket összekötő jellegével – és teszi mindezt Bécsben, a zene fővárosában, Európa szívében” – magyarázza a döntés hátterét Alexander Wrabetz, az ORF vezérigazgatója.

Copyright: Thomas Hanses

A „Building Bridges” vezérfonalként húzódik majd végig a rendezvény minden elemén, a kisérőrendezvényektől a döntőig. A dalverseny arculatáról az elkövetkező hetekben döntenek.

Az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét 2015. május 23-án, a bécsi Stadthalléban rendezik meg, a jegyárusítás november közepén kezdődik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő