Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. December 11. 17:06, csütörtök | Helyi

Mégiscsak elásták azokat a palákat?

Mégiscsak elásták azokat a palákat?

Feljelentést tett az Önkormányzat

Csütörtök délután rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Takáts László polgármester. A tájékoztató apropója egy mostani feltárás, miszerint Cegléd területén elásott pala darabok kerültek felszínre. Az ügy összefüggésbe hozható a tavaly nyáron történt viharkárokkal, amikor is javítási munkálatok során nagyobb mennyiségű hulladék pala keletkezett, melynek szakszerű elhelyezéséről a kivitelező VÁRVAG Kft. gondoskodott. Az akkor felröppent híreket, vádaskodásokat - miszerint a veszélyes hulladéknak számító palát földbe ásták – elutasították. A palák a mai napon a VÁRVAG Kft. Kőrösi úti telephelyén kerültek felszínre.

Az esetről a polgármester a következőket nyilatkozta:

A mai nap délelőttjén a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség hatósági ellenőrzést folytatott a VÁRVAG Nonprofit Kft. Kőrösi úti telepén. Az ellenőrzésen más irányú elfoglaltságom miatt nem tudtam részt venni, így csak délután értesültem arról, hogy a szakemberek földbe temetett palatörmeléket tártak fel.

Már az őszi választási kampányban felvetődött ez a kérdés. Akkor a Képviselő-testület azt a tájékoztatást kapta, hogy nincs a telephelyen pala elásva. A mai nap eseményei fényében valakik súlyosan visszaéltek a ceglédiek, az önkormányzat és személy szerint az én bizalmammal. Ennek felelőse kell, hogy legyen.

Éppen ezért azonnali vizsgálatot rendeltem el a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatalnál a helyzet tisztázása érdekében, ugyanerre kértem az Önkormányzat tulajdonában álló VÁRVAG Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottságát a cég vonatkozásában. A bizalmunkkal való ilyen súlyos visszaélés nem maradhat büntetlenül, ezért a délután folyamán büntető feljelentést tettem ismeretlen tettes ellen a Ceglédi Rendőrkapitányságon.


Szokolai Attila

Címkék: VÁRVAG Kft

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció