Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Október 28. 10:47, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: Ceglédinfo

Megalakult az új ceglédi városvezetés

Megalakult az új ceglédi városvezetés

Letette az esküt és megkezdte munkáját az új városvezetés

Megalakult Cegléd képviselő-testülete. A polgármester és a képviselők letették az esküt, egy híján megalakultak a bizottságok, és az önkormányzat tagjainak illetményéről, illetve tiszteletdíjáról is döntés született. A fennmaradt feladatoknak egy hét múlva, rendkívüli ülés keretében tesznek eleget.

Megtartotta alakuló ülését Cegléd Város Képviselő-testülete. A 15 tagú grémium összetételét a helyi választási bizottság elnöke, Farkasné dr. Piroska Emőke ismertette. A polgármester Takáts László lett, az 1. körzetben Hegedűs Ágota, a 2. körzetben Rimóczi Gábor, a 3. körzetben Hörömpő Annamária, a 4. körzetben Klément György Zoltán nyerte el a képviselői helyet, mindannyian a Fidesz-KDNP színeiben – ez nem jelent változást az előző ciklushoz képest. Az 5. körzetben az immár polgármester Takáts László helyett Imregi Tibor a képviselő. A 6. körzetben a mostani választáson is Ifj. Károly Ferencet választották meg, ám ő ezen túl már nem a CFE, hanem a Fidesz-KDNP színeiben politizál. A 7. körzetben a jobbikos Horváth Gábor Ferenc győzött. A 8. körzetet Takátsné Györe Anett, a kilencest Füle Győzőné, a 10. körzetben élőket pedig Ferenczi Norbert képviseli – itt szintén nem történt változás.



Kompenzációs listáról a Jobbik színeiben ketten, Korondi Miklós és Csuri Károly került be a képviselő-testületbe, illetve az előző ciklushoz hasonlóan MSZP-s Nagy Tamás, és Bobál István, a CFE színeiben. Összesítve tehát a Fidesz-KDNP színeiben tízen szavaznak a testületben, a Jobbik 3 képviselőt ad, illetve egyet-egyet az MSZP és a CFE.



Az alakuló ülésen Földi László immár országgyűlési képviselőként köszöntötte a jelenlévőket és gratulált a képviselőknek és utódjának, Takáts Lászlónak. Megígérte: továbbra is minden erejével azon lesz, hogy Cegléd még jobban fejlődjön, és még élhetőbb várossá váljon.



A polgármester és a képviselők esküje után a testület alpolgármestert választott, ezt a feladatkört továbbra is Hegedűs Ágota látja majd el a képviselők egyhangú szavazata alapján. Az alpolgármester akadályoztatása esetén teljes jogkörrel intézkedhet a polgármester helyett, emellett az oktatási, szociális, népjóléti, nevelési ügyekkel, intézményekkel, a közbiztonsággal, a rendezvényekkel és protokollal kapcsolatos feladatokat látja el, illetve kapcsolatot tart a helyi cigány önkormányzattal.



Megválasztották a Jogi, Ügyrendi, Közbiztonsági és Pénzügyi bizottság elnökét és tagjait is, illetve a testület nevébe bekerült a közbiztonság is, mint kiemelt terület. A bizottság elnöke Ferenczi Norbert, képviselő tagjai Imregi Tibor és Nagy Tamás, külsős tagjai pedig Bereczky Balázs és Petneházy Gábor. Megválasztásuk után a külsős tagok is letették az esküt.

Szintén megválasztották a Kulturális, Oktatási és Népjóléti Bizottság elnökét és képviselő tagjait. Elnök Füle Győzőné, a tagok pedig Hegedűs Ágota, Bobál István és Horváth Gábor. A külsős tagokat, illetve a Gazdasági Bizottság – most már – 11 tagját a november 3-ai, rendkívüli testületi ülésen választják majd meg.



Szintén az alakuló ülésen kell a törvény szerint megállapítani a polgármester, az alpolgármester, a képviselők és a bizottsági tagok tiszteletdíját. Ezekről az összegekről egyébként jogszabály rendelkezik, így a főállású polgármester havi illetménye bruttó 598.300 forint, emellett az illetménye 15 százalékáig költségtérítésre jogosult a benyújtott számlák alapján. Az alpolgármester illetménye 502.500 Ft, és szintén jogosult költségtérítésre. A képviselők tiszteletdíja a jogszabály szerint 85.030 Ft, a bizottsági munkáért a tagoknak – képviselőknek és külsős tagoknak egyaránt – 38.264 forint jár, a bizottságok elnökeinek pedig 76.527 forint. Takáts László polgármester jelezte, hogy a jelenleg fennálló összeférhetetlenséget jogszabály szerint, a választástól számított 30 napon belül meg fogja szüntetni.

A város továbbra is polgármesteri szinten képviseli magát a Ceglédi Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsában, vagyis a képviselő-testület Takáts Lászlót delegálta.

A képviselő-testület tagjainak, illetve velük egy háztartásban élő hozzátartozóiknak vagyonnyilatkozatot kell tenniük, illetve intézkedniük kell a köztartozásmentes adózói adatbázisba történő felvételükről – ismertette az alakuló ülésen Diósgyőri Gitta jegyző. A vagyonnyilatkozatok közül csak a képviselőké nyilvános, a házastársuké nem.

fotó: Kisfaludi István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 01. 10:51, csütörtök | Helyi önkormányzati

Beszámoló döntésekről

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.