Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Április 17. 06:00, péntek | Belföld
Forrás: onlinejogsebesz.hu

Marhaeladás marhalevél nélkül? – Jogász válaszol

Marhaeladás marhalevél nélkül? – Jogász válaszol

Különleges kérdéssel kereste fel egy olvasó az onlinejogsebesz.hu szakértőit. Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:

Tisztelt Jogsebész!
Kérdésem a következő. Eladhatja-e a marhalevélen szereplő állattartó az állatot, ha nem ő a tényleges állattartó? Adásvételi szerződés a tényleges állattartó nevén van. A tényleges állattartó az állatokat a saját földtulajdonú legelőjén, az állattartói kötelezettséget betartva 2005-óta tartja, a marhalevélen szereplő személy közreműködése nélkül.(Se anyagi, se fizikális, se érzelmi) Ha eladhatja, milyen jogcímen lehet védelmet kérni az eladás ellen? Segítő válaszát nagyon megköszönöm!

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
Marhalevelet csak a tulajdonos kaphat, és ennek birtokában lehet az állatot eladni. A marhalevél a tulajdonos nevére szól. Ha a nem tulajdonos valamilyen módon ilyen okiratot szerez, akkor elképzelhető, hogy okirathamisítás útján jutott hozzá.
Azt javaslom, hogy keresse fel annak az önkormányzatnak a jegyzőjét, ahol a marhalevelet kiállították, és érdeklődjön a történtekről. Az illetékes rendőrségen is célszerű lenne az elkövetőt feljelenteni.

A kérdésre nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Lendvai Zsuzsa ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.