Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Február 27. 13:48, péntek | Helyi
Forrás: Ceglédinfo

Marad a féléves leolvasás

Marad a féléves leolvasás

Fórumot tartott Cegléden a Bácsvíz

Marad a féléves leolvasás, a Bácsvíz Zrt integrált informatikai rendszere nem teszi lehetővé, hogy kivételt tegyenek 1 település esetében. Amelyik társasházban azonban már működik a távleolvasás, ott természetesen nem általány díjat, hanem a tényleges fogyasztást fizetik havonta a lakók – erről is szó volt azon a fórumon, amit a Bácsvíz Zrt vezető szakemberei tartottak tegnap.

Természetesnek tartja, hogy van fenntartás a változások miatt, de alapvetően pozitívan zárult a fórum, mondta a ctv.hu telefonos megkeresésére a Bácsvíz Zrt vezérigazgató helyettese. Szigeti Tibor úgy fogalmazott: túl rövid idő telt még el ahhoz, hogy a közös képviselők vagy felhasználók érdemben tapasztaljanak változást. A fórumon a legtöbb kérdés érthető módon a vízóra leolvasás gyakoriságáról szólt. A Bácsvíz Zrt egész működési területén integrált számítógépes rendszer van, és egyszerűen ez nem teszi lehetővé, hogy különböző településeken különböző módon dolgozzák fel az adatokat – hangsúlyozta Szigeti Tibor vezérigazgató helyettes. Így havonta általány díjat fizetnek majd a társasházak lakói.



„Ahogyan a korábbi tájékoztató anyagokban is láthatták a Bácsvíz Zrt nél hat havi leolvasási rendszer van. Ez azt jelenti, hogy hathavonta a leolvasó kollégák felkeresik a felhasználási helyeket és igyekeznek pontos leolvasási adatokat begyűjteni. Fontos azonban az, hogy a jogszabály alapján évente egyszer a szolgáltatónak mindenképpen kötelessége a leolvasásoknak az elvégzése.” – mondta el Dr. Kiss Attila, a Bácsvíz Zrt. stratégiai igazgatója.

A helyzet azoknál a társasházaknál a legegyszerűbb, ahol már működik a távleolvasás. Hiszen így természetesen ezekben az esetekben havonta tényleges fogyasztást fizetnek a lakók ezután is. A Bácsvíz Zrt vezérigazgató helyettese azt is hangsúlyozta: a még tavaly lecserélt, de az Ökovíz Kft által már le nem plombált vízórákat most már ők látják el biztonsági jelzéssel. Ám a még tavalyi évet érintő számlareklamációval az Ökovíz-hez kell fordulniuk a fogyasztóknak. 2015. márciusában pedig már minden ügyfél meg fogja kapni első víz- és csatornadíj számláját a BÁCSVÍZ Zrt-től.

Címkék: Bácsvíz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció