Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Október 28. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Luxusautók és egyéb járművek várják a látogatókat a Közlekedési Múzeumban

Luxusautók és egyéb járművek várják a látogatókat a Közlekedési Múzeumban

A világ egyik legritkább luxusautóját és a „népi demokráciák” vezéreinek járművét mutatja be szakértő restaurátor a Közlekedési Múzeumban október 29-én szerdán a Múzeumok Őszi Fesztiváljának keretében. Október 30-án pedig a világ egy érdekes kikötőjében lehet tesztelni a hajóvezetési képességeket - tájékoztatott a programokról a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum.

Az október 29-én, szerdán 11.00 órakor kezdődő „Nyitott motorháztetők” programon a Maybach és a ZISZ autók motorháztetői mögé lehet bekukkantani, az autók érdekes műszaki megoldásairól autórestaurátor kollégánk beszél

Az 1934-ben gyártott Maybach Zeppelin DS 8 as luxusautót néhány hónapja láthatja csak a nagyközönség. Ebből a típusból – az összes karosszéria-változatot beleszámítva – kevesebb, mint 30 darab készült.

A ZISZ 115-ös páncélozott szovjet luxusautót a „népi demokráciák” vezetői kapták a Szovjetuniótól, így Magyarországra is jutott 10 darab. A kiállított, a Magyar Nemzeti Bank elnöke által használt fekete autót hatalmas méretű motor hajtotta.

A Közlekedési Múzeum az őszi iskolai szünet alatt a gyermekes családokat a további programokkal várja:

Október 28. kedd 11.00 óra: A gőzmozdonyok fejlődése a dualizmus korában

A tárlatvezetéssel összekötött séta műtárgyak és modellek segítségével idézi fel a magyar vasúttörténet dicsőséges időszakait

Október 29. szerda 11 óra: Nyitott motorháztetők, a Maybach Zeppelin DS 8 és a ZISZ 115-ös autók bemutatása

Október 30. csütörtök 10.00 óra: Őszi vizeken

Interaktív játékos csoportfoglalkozás diákoknak a hajós élet mindennapjairól hajóvezető szimulátorral és más játékos feladatokkal.

Mit csinál ősszel a hajóskapitány? A program alkalmával az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a vízi életbe, képzeletben végigsétálhatnak egy hajó fedélzetén. Ha kíváncsi vagy arra, mi is az a csiga, mire használták régen a szextánst, honnan hová „utazik” a búza vagy a farmernadrág, hogyan kell csomóznod a kötelet a biztonságos kikötés érdekében. Szeretnéd kipróbálni, milyen érzés hajót vezetni, akkor itt a helyed!

A fenti programok a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat keretében valósulnak meg. Október hónapban a programokra előre bejelentkezett csoportokat várunk, de az október 28-30 közötti foglalkozásokra bejelentkezés nem szükséges!

A rendezvények ideje:

Október 28. kedd 11.00 óra: A gőzmozdonyok fejlődése a dualizmus korában
Október 29. szerda 11 óra: Nyitott motorháztetők, a Maybach Zeppelin DS 8 és a ZISZ 115-ös autók bemutatása
Október 30. csütörtök 10.00 óra: Őszi vizeken

A rendezvények helye: Közlekedési Múzeum, XIV. kerület, Bp. Városligeti krt. 11

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére