Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Március 27. 12:38, péntek | Helyi

Lopás autóból, lakásból, vonatról, boltból, erdőből

Lopás autóból, lakásból, vonatról, boltból, erdőből

A tolvajok most is szorgoskodtak

A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat nyomozást lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, aki a rendelkezésre álló adatok alapján 2015. március 13-án 19 óra és 20 óra közötti időben egy ceglédi utcában parkoló személygépkocsi bal oldali első ablaküvegét betörte és a járműből eltulajdonította a sértett pénztárcáját, melyben személyes iratai is benne voltak.

Egy ceglédi lakos tett bejelentést ismeretlen tettes ellen, miszerint a ceglédi családi házának udvarára 2015. március 13-án éjfél és március 14-én 8 óra közötti időben – feltehetőleg a kerítés átmászását követően - bejutott, majd betörte az ingatlan ablakát és a lakásból készpénzt, valamint arany ékszereket tulajdonított el.

A lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt elrendelt nyomozást a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen, aki a rendelkezésre álló adatok alapján 2015. március 16-án a sértett által a Budapest, Nyugati Pályaudvarról induló vonaton felejtett táskáját eltulajdonította. A sértett Cegléd, Budai úti megállóhelyen szállt le és ekkor észlelte, hogy a táskája, - melyben bankkártyája, készpénz és okmányai voltak - nincs nála.

Az előbbihez hasonló esetek heti rendszerességgel fordulnak elő, ezért felhívjuk a lakosság figyelmét arra, hogy fokozottan figyeljenek az értékeikre! Az elmúlt héten több olyan büntetőeljárás is indult a Bűnügyi Osztályon, melyeknél a figyelmetlenség - benzinkút mosdójában hagyott övtáskából eltulajdonított készpénz, bevásárlás közben elhagyott pénztárca és elhagyott telefon, illetve hétvégi szórakozás közben elhagyott telefon – is hozzájárult a bűncselekmény elkövetéséhez.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytat nyomozást lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 16 éves fiú és H. István 46 éves csemői lakos ellen. A két gyanúsítottat 2015. március 18-án a délutáni órákban a rendőrjárőr tetten érte falopás közben. A 46 éves férfi és fiatalkorú társa négy akácfát kísérelt meg eltulajdonítani egy csemői erdőrészletből. A gyanúsítottak kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek, szabadlábon hagyásuk mellett folyik az eljárás.

Garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Abonyi Rendőrőrs F. Csabáné 34 éves abonyi lakos ellen, aki a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2015. március 19-én 8 óra körüli időben az Abonyi Rendőrőrs épülete előtti járdaszakaszon - előzetes szóváltást követően – tettleg bántalmazta a sértettet. A gyanúsított a 35 éves nőt több alkalommal tenyérrel megütötte, illetve a haját húzta. A helyi nőt az abonyi rendőrök elfogták, előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene a további eljárás szabadlábon hagyása mellett folyik.

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Vizsgálati Osztályon D. Mátyásné 74 éves abonyi lakos ellen, aki a rendelkezésre álló adatok szerint 2015. március 20-án 9 óra körüli időben Abony egyik élelmiszerüzletéből csokoládét kísérelt meg eltulajdonítani. Tekintettel arra, hogy a 74 éves nő korábban is követett már el hasonló jellegű cselekményeket, így vele szemben az üzletszerűség, mint a lopás minősítő körülménye fennáll. A rendőrök a nőt gyanúsítottként hallgatták ki.

Garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a 26 éves F. Attila ellen, aki 2015. március 21-én 18 óra körüli időben a sértettet egy alkalommal, ököllel arcon ütötte. Ekkor a bántalmazott férfi megpróbálta megfogni és magától távol tartani a gyanúsítottat, aki azonban a földre lökte, ahol ráült a sértett hasára és még több alkalommal megütötte. Cselekményének az időközben odaérkező sértett élettársa vetett véget. A bántalmazás következtében a sértett – az elsődleges orvosi vélemény alapján – könnyű sérülést szenvedett.
F. Attilát a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, mely során beismerő vallomást tett. Ellene a további eljárást – szabadlábon hagyása mellett – a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály folytatja le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció