Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Április 16. 08:30, szerda | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Körkérdés Rallycross versenyzőkhöz | Marton Gergely: Bajnokként egy új kategóriában

Körkérdés Rallycross versenyzőkhöz | Marton Gergely: Bajnokként egy új kategóriában

Húsvéti Rallycross Parádén a máriapócsi Rabócsi ringen.

Mesélnél az eddigi Rallycross versenyeidről, élményeidről, sikereidről?

Marton Gergely: - Örömmel! 2012-ben teljesítettem első évemet autóversenyzőként, az akkor létrejött Junior Kupában. Nagyon élvezetes csatákat vívtunk a többi fiatallal, amikből sokat lehetett tanulni. 2013-ban mentorommal, Fodor Györggyel megalapítottuk az M-F Motorsportot, és abban az évben már a Super National kategória felnőtt mezőnyében indultunk egy Skoda Fabia Mk1-essel. Máriapócson az első versenyt sikerült megnyernem, és noha a többiek egész évben kitartóan üldöztek, végül az abszolút és a géposztály bajnoki címet is sikerült elhódítanom. Álomszerű volt a tavalyi év.

A Rabócsiringen milyen autóval indulsz most, mit lehet tudni róla?

Idén kategóriát váltok, és a Super1600-ban fogok indulni egy új Skoda Fabia Mk1-essel, míg a régi autómat Csirmaz Brúnó fogja vezetni a Super Nationalben.
A csapat mindent elkövetett a télen, hogy mindkét autót tökéletesen felkészítse a szezonra, ezért bízunk a jó szereplésben.

A Rallycross-al kapcsolatban milyen távlati céljaid vannak?

Idén szeretnék minél többet tanulni és felvenni a Super1600-as kategória ritmusát, aztán fokozatosan tűzünk majd ki magunk elé egyre nagyobb és nagyobb célokat.
A Super1600-ban is szeretnék egy nap magyar bajnok lenni, és a csapatommal közös álmunk, vágyunk, célunk, hogy egy nemzetközi szinten sikeres magyar Rallycross csapatot építsünk fel. Hosszú távon az Eb élmezőnyébe szeretnénk majd odaérni, a távlati cél ez.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.