Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Április 20. 19:22, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kedvezményes családi jegyet vezettek be a balatoni hajókon

Kedvezményes családi jegyet vezettek be a balatoni hajókon

Nem emelkednek a jegyárak az idén a balatoni hajókon - ezt a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója jelentette be a szezon első napján. Halmos Gábor arról is beszélt: a cég 22 hajójának felkészítésére összesen 60 millió forintot fordítanak. Megkezdődött a vitorláskikötők újracölöpözése, a több mint 9 millió forintos beruházás pünkösdre fejeződik be.

Ingyenes sétahajózással kezdődött a szezon a Balatonnál. Aki csak tehette, felült az első járatra. Hagyományosan Siófokról Balatonfüredre megy az első hajó a szezonban. Zrínyi Gyula, a Szigliget nevű motoros kapitánya elmondta: kedvez a hajózásnak a mostani magas vízállás.

A balatoni hajózási társaság személyszállító flottája 22 hajóból áll. Fejlesztésükre, karbantartásukra idén összesen 60 millió forintot költenek. Az egyik legnagyobb fejlesztés a Helka nosztalgiahajó felújítása, az új motor a korábbinál jóval kevesebbet fogyaszt - ismertette Halmos Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

Közben megkezdődött a vitorláskikötők újracölöpözése is. A több mint 9 millió forintos beruházás pünkösdre fejeződik be. Addigra elkészül Balatonboglár, Balatonszemes és Szigliget kikötői fogadóépületeinek energiatakarékos fejlesztése is.

Idén a hajózási társaság nem emelt árakat, sőt bevezették a kedvezményes családi jegyet. Tavaly összesen 600 ezren utaztak a balatoni személyszállító hajókon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott