Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Január 25. 13:13, vasárnap | Helyi önkormányzati

Kazahsztáni kapcsolatokat szorgalmaz Cegléd

Kazahsztáni kapcsolatokat szorgalmaz Cegléd

Ülésezett a testület

Közel harminc napirendi pontot tárgyalt az önkormányzat képviselő-testülete az idei első, rendes ülésén január 22-én. A grémium többek között módosította az önkormányzat vagyonrendeletét, elfogadták az előző negyedéves pénzügyi beszámolót és határoztak arról is, hogy tanyát és szolgálati autót vásárolnak a mezőőrségnek.

A testületi ülés elején a polgármester átvette dr. Ferenczi Norbert képviselőtől azon dokumentumokat, melyek a Budai út felújítására és a vízelvezetés megoldására összegyűjtött aláírásokat tartalmazza – az ott lakók által indított kezdeményezésen túl a dokumentum egy levelet is tartalmaz. Takáts László ígéretet tett arra, hogy egy másik titulusából fakadóan személyesen fogja eljuttatni azt a Pest Megyei Közgyűlés elnökének, az ügy mielőbbi rendezésének megsegítése érdekében.

Az ÖKOVÍZ Kft. helyzetére való tekintettel annak tartozásállományának rendezésére kívánja felhasználni az önkormányzat azt a 300 millió forintos rendkívüli támogatást, melyet az államtól kapott pár hónappal ezelőtt. Az utóbbi negyedév tekintetében nem szorult a város munkabér- és likvidhitelkeret igénybevételére és a leadott számlákat is határidőn belül teljesítik – derült ki a negyedéves pénzügyi beszámolóból, melyet el is fogadtak a képviselők.

Módosították az önkormányzat vagyonrendeletét. A módosítás azt a célt szolgálja, hogy a testület a befektetők által készített egyedi ajánlatokat is mérlegelhesse. Ennek értelmében egy adott ingatlan értékbecslésénél felszámított összegtől eltérhet az önkormányzat – ha az a város gazdasági érdekét szolgálja és új munkahelyek előteremtését teszi lehetővé. A városvezetés egybehangzó érvelése mellett – miszerint ezzel lehetőséget teremtenek a különböző vállalkozásoknak - az ellenzék hangot adott abbéli aggályának, hogy ezután egy befektető sem lesz köteles ragaszkodni a teljes vételárhoz - az előterjesztést végül elfogadta a grémium.

Közel 3 millió forint értékben egy ugyeri tanyát és majd 4 millió forintért terepjárót vásárol az önkormányzat a nemrég felálló mezőőrségnek. Horváth Gábor ellenzéki képviselő jelezte, miért nem lovakat vásárolnak ebből az összegből a hatékonyabb munkavégzés érdekében. Takáts László válaszában úgy fogalmazott: autó biztosan kell, azonban be fogják indítani a lovas járőr szolgálatot is, azonban előbb fel kell mérni az ehhez szükséges igényeket.

A testület végül arról határozott, hogy lépéseket tesz a kazahsztáni Turkesztán városával lehetséges gazdasági, kulturális, sport és egyéb tartalmú partnerkapcsolat létesítésére.

Címkék: Testületi ülés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 01. 10:51, csütörtök | Helyi önkormányzati

Beszámoló döntésekről

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.