Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. December 09. 14:59, kedd | Helyi

Jövő nyáron elkezdődhet a Nagykőrös-Cegléd kerékpárút építése

Jövő nyáron elkezdődhet a Nagykőrös-Cegléd kerékpárút építése

Elkészültek a tervek

Elkészült a terv és folyamatban vannak az engedélyeztetési eljárások, így akár a következő év nyarán elkezdődhet a Nagykőrös és Cegléd közötti kerékpárút építése – erről és a tervismertetésről múlt héten tárgyaltak az érintett települések képviselőivel Nagykőrösön.

Czira Szabolcs a tervismertetésen elmondta: ennek az útnak a megépítése alkalmas lenne a kerékpár-turizmus fejlesztésére, az egészség megőrzésére, ám a legfontosabb érvként mégis az óriási forgalmat hozó 441-es út minősége teszi indokolttá a beruházást. „A cél a biztonságos kerékpáros közlekedésnek a kiváltása, hiszen amilyen helyzet van most Cegléd és Nagykőrös között, az a napról-napra közlekedő autók a biciklisek életét veszélyezteti. Az út vájt, fel van púposodva, a kerékpárosok beljebb szorulnak. Azt gondolom, ezt az újonnan elkészített tervet - mert korábban is rendelkeztünk tervvel, ám akkor változtak a paraméterek - már nem kellene újratervezni s úgy tűnik, talán a megyénél is támogatásban fogják részesíteni ezt a kerékpárutat Cegléd és Nagykőrös között. Ehhez meghívtuk az érintett településeket, hogy a tervismertetésen vegyenek részt, így a ceglédi aljegyzőt és a ceglédi hivatal munkatársait is.” – fogalmazott Nagykőrös polgármestere.

Hozzátette: örül annak, ha ez a beruházás elkészül, hiszen nagyon indokolt lenne a megépítése. Nagykőrös első embere elmondta azt is: Nagykőrös és Cegléd is folyamatosan lobbizik azért, hogy beruházás megfelelő forrásokhoz jusson. „Addig is a mi feladatunk illetve valamennyi településnek az, hogy a saját területét megszerezze, ami azt jelenti, hogy a kisajátításokat, megvásárlásokat megejtsük. Azt látom, hogy a nagykőrösi polgárok kilencven százaléka tudomásul veszi és szinte fel is ajánlja a területét erre a célra. A legnagyobb kérdés azonban nem is az engedély, hanem hogy pénz lesz-e rá, hogy valóban erre sikerül-e forrást biztosítani, hiszen a központi régióban útépítésre nem nagyon lesz forrás, reméljük kivétel lesz a kerékpárút esetében.” – fogalmazott Czira Szabolcs.

Lauter Attila tervező a terv ismertetésekor elmondta: nagyjából 13 és fél kilométer hosszú kerékpárút tervezése indult meg. „Ez gyakorlatilag Nagykőröstől, a meglévő kerékpárútnak a végétől egészen Ceglédig tart, ahol a Déli úti kerékpárúthoz csatlakozik. Változtak a szabványok, az előírások, teljesen új terv került megtervezésre. Maga a kerékpárút szélessége 2 méter 60 centi, 40-40 centi biztonsági sávval, belterületen pedig mások lesznek a paraméterek.” – hangzott el.

Címkék: nagykőrös

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció